Zondagspecial: Madelief Licht

Op zondagmiddag 22 maart verandert Kunstuitleen Rotterdam voor even in een intieme muziekclub. Singer-songwriter Madelief Licht komt namelijk langs om nummers van haar nieuwe album Bits & Pieces te spelen.

Madelief Licht1 (Marc Haers)

De Rotterdamse Madelief Licht is een singer-songwriter met gevoel voor catchy hooks en melodieën. Haar liedjes hebben de toegankelijkheid van mainstream pop, maar blijven door de gruizige productie van Jan Pohl toch stevig in het alternative genre geworteld. Haar frisse stem contrasteert aangenaam met de vintage drums, gitaren en orgelsounds die het album kleuren. Liefhebbers van americana, westcoast-rock en lo-fi pop zullen verrast zijn door deze veelzijdige zangeres.

Cross-over van muziek en kunst
Op zondagmiddag 22 maart komt Madelief Licht naar Kunstuitleen Rotterdam om haar nieuwe album Bits & Pieces, dat begin maart uitkomt, te presenteren. Het album is niet alleen een verzameling van haar nummers, het is tevens een bijzonder kunstproject. Voor de realisatie van dit project vroeg Madelief Licht elf beeldend kunstenaars om zich te laten inspireren door haar muziek. “Door mijn nieuwsgierigheid naar de werkwijze van andere artiesten, leek het mij geweldig om aan ieder nummer van Bits & Pieces een kunstwerk te koppelen. Het eindresultaat is een plaat met elf nummers en elf kunstwerken, gemaakt door elf verschillende kunstenaars. De hoes zelf is te gebruiken als wissellijst, hierdoor heeft iedereen die het album koopt elf kleine kunstwerkjes in huis.”

Intiem zondagmiddagconcert
Volgens Madelief Licht is Kunstuitleen Rotterdam de perfecte locatie om haar album en project te presenteren, omdat ze haar muziek kan spelen te midden van kunst. Op 22 maart speelt ze haar nummers in een kleine bezetting. “Een intiem concert dus, perfect voor de zondagmiddag.”

Zondagspecial: Madelief Licht
Datum: 22 maart 2015
Tijd: 14.00 uur (inloop), 14.30 uur (start concert)
Locatie: Kunstuitleen Rotterdam, Nieuwe Binnenweg 75
Toegang*: €3 (normaal), gratis (leden Kunstuitleen Rotterdam)
Let op: kaarten zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop – u kunt ze hier bestellen

*Toegang is inclusief 1 consumptie

Meer Madelief Licht? Beluister hier de eerste single van haar nieuwe album en bekijk hier de promovideo. 

Reserveer direct:

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: