Zondag 31 maart: De Multi Zintuiglijke Kunstsalon

Kunst kijken doe je met je ogen. Of toch niet? Op zondag 31 maart a.s. verkennen we hoe je kunst kan ‘kijken’ met je andere zintuigen. Hoe beleef je kunst als je er niet naar kunt kijken met je ogen?

Non-visual designer Simon Dogger verloor zijn zicht tijdens zijn studie aan de Design Academy en geeft een performance over multi zintuiglijke kunst. Is het alleen maar zien van kunst een grote beperking voor de meeste mensen omdat je de andere zintuigen niet gebruikt? Hoe kun je kunst eigenlijk ervaren met je andere zintuigen?


Simon Dogger

Elvera van Leeuwen (Oprichter Mikxs) bedenkt creatieve oplossingen voor activiteiten waar mensen met een visuele en/of auditieve beperking niet zonder meer aan kunnen deelnemen. In mei 2018 heeft ze het programma ‘Ongezien’ gelanceerd in Museum Boijmans van Beuningen: een rondleiding voor mensen met een visuele beperking, die iedere maand zeer druk bezocht wordt. Tijdens de kunstsalon wil Elvera graag meer vertellen over het project Ongezien. Wat de rol van Mikxs hierin is en hoe belangrijk het is dat dit op meer plaatsen uitgerold gaat worden.


Elvera van Leeuwen

Tot slot geeft Sanne Hoogeveen (Docent kunsteducatie) een workshop ‘hoe kies ik kunst’. Voor alle aanwezigen die geen visuele beperking hebben en willen weten hoe de ogen op een constructieve manier ingezet kunnen worden.


Workshop ‘hoe kies ik kunst’ 

De Multi Zintuiglijke Kunstsalon
Zondag 31 maart 2019
15.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)
Inclusief een hapje en drankje.

Aanmelden
De Kunstsalon is gratis toegankelijk voor onze leden. Ben je lid en wil je naar de Kunstsalon komen? Meld je aan via danielle@kunstuitleenrotterdam.nl

Tickets
Niet leden betalen 7,50 euro. Tickets zijn hier te koop.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: