Zomerexpo: Art Playground by Jelmer Konjo

Vanaf deze week is de zomertentoonstelling Art Playground by Jelmer Konjo te zien in onze expo. De Rotterdamse kunstenaar Konjo (1993) maakt naïef, speels en kleurrijk werk waarbij hij gebruik maakt van gelaagdheid, compositie, zijn wereldvisie en een flinke dosis humor. De werken zijn te huur en te koop en exclusief te zien in onze expo. Op zaterdag 14 september organiseren we een finnisage met een meet en greet en een borrel.

Konjo maakt beelden waarin hij op een luchtige manier voor hem belangrijke onderwerpen aankaart. Dit gaat vaak gemixt met een drang naar interactie, tactiliteit en de verhouding tussen toeschouwer en kunstwerk. Hij speelt met verwachtingen binnen een museale setting.

Over de tentoonstelling Art Playground
Als kind teken je of bouw je hele installaties met blokken, klei en andere materialen. Enkel omdat het goed voelt en het je plezier geeft. Je bent constant creatief, vrij en onbegrensd in wat je doet en dat maakt je gelukkig. Als je ouder wordt verdwijnt dit vaak en moet alles waar je veel tijd aan besteed een functie hebben.

Je bent in het midden van je jaar op de werkvloer alweer zo moe dat je droomt van de zomervakantie. Deze zomervakantie wordt dan gezien als de dagen waar je ‘het’ voor doet. Dan voel je jezelf pas weer gelukkig en beloof je jezelf geen stress te hebben. Behalve die twee dagen in de week die wij ‘weekend’ of vrije tijd noemen waar je even uit kan puffen. En voor je het weet zit je alweer op kantoor. 

Jelmer Konjo nodigt je uit om in plaats van alleen te kijken ook te voelen, te bouwen en te tekenen met vormen. Ga zelf eens spelen, zodat je deze zomer toch weer een beetje kan ervaren wat je in je kindertijd misschien bent kwijtgeraakt. 

Onze expo is geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en op afspraak.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: