Zo haal je de kleuren van 2017 in huis

In de serie Work Art | Play Art komt de rijke collectie van Kunstuitleen Rotterdam steeds op een verrassende manier voor het voetlicht. Interieurstylist Patrick Kooiman gaat iedere maand voor ons op pad om een item te maken, dat hij vervolgens publiceert op zijn designblog Interiorator. Deze maand schenkt Patrick aandacht aan de kleuren van 2017.

DE KLEUREN VAN 2017  – DIT ZIJN ZE EN ZO HAAL JE ZE IN HUIS

Gék word ik ervan! Heb ik net allemaal nieuwe schilderijen (en wat foto’s) laten bezorgen door Kunstuitleen Rotterdam – zie ik weer allemaal andere werken in de online catalogus die ik óok wil hebben. Kan dat ding nou eens niet één dag hetzelfde blijven om met honderd procent focus voor Work Art | Play Art een leuk stuk te schrijven over de kleuren van 2017 en hoe ook jij deze kleuren met werken van Kunstuitleen Rotterdam in huis kunt halen.

Door: Patrick Kooiman (Interiorator)

Als mensen mij vragen: Pat, wat zijn nou de interieurkleuren van 2017? Dan zeg ik: nou, dat zijn er heel veel, maar eentje mag je direct vergeten. Pantone heeft namelijk besloten dat Greenery de kleur van dit jaar is. De Engelsen zouden zo’n vreselijke keuze dan heel eufemistisch interesting noemen. Maar wij nuchtere Hollanders winden er geen doekjes om. Wij vinden Greenery namelijk gewoon spuuglelijk.

Zo, dat lucht op. Greenery is namelijk een soort laffe versie van limegroen, dat op zichzelf al de aller, allerlaatste kleur is die je in een interieur moet gebruiken. En toch! Kunstuitleen Rotterdam heeft zomaar een paar werken met dat Greenery-tintje erin die moeite van het lenen waard zijn.

Stang Gubbels, Annelies Schuls
Links: Stang Gubbels | De te gemakkelijke duik (€ 6,00 / maand), rechts: Annelies Schuls | Zonder titel (€ 4,00 / maand)

Met Stang Gubbels in huis zit je altijd goed. Links een werk van hem met de titel De te gemakkelijke duik. Ik ben gebiologeerd door de manier waarop hij dat zwembad heeft afgebeeld.  Door hier te klikken is het werk meteen te reserveren voor slechts 6 euro per maand.

Annelies Schuls schilderde al in 1999 een werk met de kleuren Greenery én fel roze. Laat die laatste kleur nou net mijn nieuwe wand- en plafondkleur zijn thuis! Maar goed, daarover meer in de volgende editie van Work Art | Play Art!  Het werk van Annelies Schuls kun je voor 4 euro per maand hier reserveren.

Warme dieprode tinten
Zo, nu over naar trend nummer twee. Afgelopen januari was ik op de Internationale Möbelmesse in Keulen en struikelde daar bekant over de warme, dieprode tinten. Echt niet te filmen zo opvallend! Bij de stand van het merk Arco moest ik me inhouden. Zo lekker knusjes en toch niet tuttig! Het is dat mijn appartement net van onder tot boven verbouwd is en de centjes op zijn, anders had ik het wel geweten.

interieur
Inspiratie interieur Möbelmesse in Keulen

Afijn, ik dus in de uitleencollectie op zoek naar werken in dezelfde tinten. Ik filter op de kleur rood en binnen vijf minuten maak ik onderstaande combinatie van werken. Dat gaat heel snel en makkelijk!

rood
Linksboven: M. Boonstra | Dodenpaleis (€ 12,00 / maand), linksonder: Ayatollah Musa | Actrice met Redken spiegel en paraplu (€ 6,00 / maand), rechts: Hans Withoos | De kleine man “De Koning” (€ 10,00 / maand)

Linksboven Dodenpaleis van M. Boonstra (12 euro per maand). Een beetje een lugubere titel, maar daarover hoef je het niet te hebben wanneer de visite je vraagt waar je dit prachtige dieprode werk vandaan hebt.  Actrice met Redken spiegel van Ayatollah Musa linkonder is wat dat aangaat stukken vrolijker. Lekkere foto, leuk mens, gelijk ophangen en niets meer aan doen. Voor 6 euro per maand hoor je er dan weer helemaal bij qua interieurtrends anno 2017. Tenslotte De kleine man “De Koning” van Hans Withoos. All yours voor 10 euro per maand.

Radicaal wit
Ok, nog een laatste dan. Wit mag namelijk weer. HEHE. Nee, niet wit met af en toe een kleurtje er tussendoor. Nee, gewoon radicaal alles wit. Echt een totale Jan des Bouvrie overload dus. Om je te laten zien hoe wit ik het bedoel, laat ik je hieronder rechts graag een foto zien die ik onlangs maakte bij het meubelmerk String.

wit
Linksboven: K.J.P. Nierop  | Zonder titel (€ 8,00 / maand), linksonder: E. Stasse | Bonbonnière (€ 6,00 / maand), rechts: inspiratie interieur String

Kunstuitleen Rotterdam heeft plenty werken in het wit. En omdat objecten voor mijn gevoel een beetje meer aandacht verdienen, laat ik je er graag twee zien die ik zomaar zelf zou kunnen reserveren.

Allereerst het wandobject zonder titel van K.J.P. van Nierop. Het is niet alleen wit, maar heeft ook nog eens een mooie structuur. Dat is namelijk ook een trend dit jaar. Wat bij mij niet alleen dit jaar maar elk jaar een trend zou moeten zijn, is weinig geld uitgeven. En laat dat nou precies zijn wat je doet wanneer je dit werk leent. Het kost namelijk maar 8 euro per maand. Tenslotte nog een vetwitte bonbonnière van E. Stasse. Hebbon! Tot de rand vullen met bonbons van witte chocolade en NIET OPETEN NATUURLIJK.

Voor alle duidelijkheid: je kunt deze trends volgen. Maar je kunt ze ook gewoon naast je neerleggen en je eigen ding doen. Zo heb ik onlangs mijn hele woonkamer felroze geverfd. Wanden, plafonds, houtwerk. – alles. Hoe dat staat in combinatie met werken van Kunstuitleen Rotterdam laat ik je graag in de volgende editie van Work Art | Play Art zien!

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: