Start ‘depotverkoop’ van Jeroen Bodewits †

Op zaterdag 26 september a.s. opent de duo expo ‘Jeroen Bodewits: Hear no evil, See no evil, Speak no evil’, een tentoonstelling op twee locaties in Rotterdam: het Hilton Art Lab en Kunstuitleen Rotterdam. Bijzonder aan deze duo expo is dat alle werken te huur en/of te koop zijn. Een unieke kans om in het bezit te komen van een kunstwerk gemaakt door de in 2014 overleden beeldend kunstenaar Jeroen Bodewits (1971-2014). 


Meisje en soldaat – Jeroen Bodewits

Het werk van Bodewits is een tijdlang zorgvuldig opgeslagen geweest en ziet na jaren weer het daglicht. De erfgenamen voelen nu, na een proces van afscheid, de sterke behoefte om het werk een volgend leven te geven, zodat het een plek krijgt waar het gezien wordt. Thuis, in een verzameling of op een publieke locatie.

Bodewits had een grote affiniteit met Rusland, het land waar hij vanaf 2005 bijna jaarlijks naar toe reisde. De tegenstellingen die hij er aantrof inspireerden een groot deel van zijn werk. Bodewits heeft zich tijdens zijn plotseling beëindigde carrière overtuigend bewezen en exposeerde in binnen- en buitenland. Zijn werk was te zien bij galerie Bob Smit, galerie XX Multiple en galerie Ron Mandos, onder andere tijdens de KunstRai, Raw Art Fair, Manchester Contemporary en E/AB Fair te New York.

De duo expo is te zien in het Hilton Art Lab en Kunstuitleen Rotterdam en bestaat uit 24 diverse sculpturen van installaties tot kleinere objecten en ruim 25 screenprints variërend van 100 x 70 cm tot 200 x 340cm. De screenprints zijn verkrijgbaar in een oplage van 3 tot 10 stuks.

————————————————————————————————————————

Huur, koop of kunstkoop
Ben je geïnteresseerd in het werk van Bodewits, dan kun je dit kopen of huren via Kunstuitleen Rotterdam. Het is ook mogelijk een werk aan te kopen via de kunstkoopregeling van Kunstuitleen Rotterdam. De werken zijn te koop vanaf 600 euro.

De duo expo is drie weken lang te bezoeken van 26 september t/m 11 oktober 2020. In het Hilton Art Lab van woensdag – zondag tussen 13.00 – 17.00 uur. In Kunstuitleen Rotterdam van donderdag – zaterdag van 11.00 – 18.00 uur.

Veilig en verantwoord bezoek
Wil je een bezoek brengen aan de tentoonstelling in het Hilton Art Lab of in de expo van Kunstuitleen Rotterdam, maak dan hier een afspraak. Een afspraak maken via Facebook kan ook. Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en nemen de maatregelen in acht om een prettig en veilig bezoek te organiseren. De regionale richtlijnen omtrent het coronavirus van de gemeente Rotterdam zijn hierin leidend.

————————————————————————————————————————
Zaterdag 26 september 2020
Officiële opening Jeroen Bodewits: Hear no evil, See no evil, Speak no evil’
13.00 – 17.00 uur
Hilton Art Lab
Weena-Zuid 16

Parallel openingsprogramma Jeroen Bodewits: Hear no evil, See no evil, Speak no evil’
11.00 – 18.00 uur
Kunstuitleen Rotterdam
Goudsesingel 268
Iedereen is welkom

————————————————————————————————————————
Over Jeroen Bodewits
Beeldend kunstenaar Jeroen Bodewits (1971-2014) maakte ruimtelijk werk en zeefdrukken. In 1997 behaalde hij zijn Master Fine Arts aan het Piet Zwart Institute in Rotterdam, na zijn bachelor aan AKV St. Joost in Breda te hebben afgerond.

Bodewits heeft zich tijdens zijn plotseling beëindigde carrière overtuigend bewezen en exposeerde in binnen- en buitenland. Zijn werk was te zien bij galerie Bob Smit, galerie XX Multiple en galerie Ron Mandos, onder andere tijdens de KunstRai, Raw Art Fair, Manchester Contemporary en E/AB Fair te New York.

Zijn ruimtelijk werk verrast, door de speelse manier waarop bestaande voorwerpen met nieuwe beeldende onderdelen worden samengesmolten tot prikkelende sculpturen. Zijn zeefdrukken zijn virtuoze reproducties waarin gefotografeerde beelden worden gecombineerd met typische grafische elementen en -technieken. Bodewits had een grote affiniteit met Rusland, het land waar hij vanaf 2005 bijna jaarlijks naar toe reisde. De tegenstellingen die hij er aantrof inspireerden een groot deel van zijn werk. Jeroen Bodewits kwam in 2014 plotseling te overlijden bij een verkeersongeval.

 

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: