Kunst, bekijk het maar…

KUNST, bekijk het maar..
Duur: 60 minuten
Geschikt voor: Teambuilding, voor bedrijven en overheidsorganisaties

Hoe kijk je nou eigenlijk naar beeldende kunst? En zie je meer als je samen kijkt? Tijdens een workshop ‘KUNST, bekijk het maar…’ bekijk en bespreek je met elkaar een aantal geselecteerde kunstwerken om elkaars manier van denken beter te begrijpen en samen probleemoplossend te denken. Een goede oefening voor collega’s die veel met elkaar samenwerken!

Onder begeleiding van een deskundige gespreksleider onderzoeken we wat er te zien is en gaan hier dieper op in. Op een filosofische wijze bespreken we de werken door onze persoonlijke referentiekaders te verbreden en hierover in discussie te gaan. Het luisteren naar andermans ideeën kan jouw visie over een kunstwerk doen versmelten, misschien zelfs veranderen. Niks is goed of fout tijdens deze workshop. Het leert je als team in gesprek te gaan en verder te kijken dan jouw eigen beeldvorming. We associëren, leggen verbindingen en verdiepen onze kennis over wat er op het werk afspeelt.

Visual Thinking Strategies – methode
In de workshop wordt gebruik gemaakt van een methode die is gebaseerd op Visual Thinking Strategies (ontwikkeld in MoMa, New York). Deze methode leert je kunst beter te begrijpen zonder dat je enige achtergrondkennis nodig hebt. Iedereen kan en mag iets vinden van beeldende kunst, ongeacht je achtergrond. Kunst is namelijk voor iedereen!

De kunstwerken zijn speciaal geselecteerd uit het depot van Kunstuitleen Rotterdam.

Tijdens de workshop leer je:

  • Probleemoplossend denken
  • Verbindingen leggen & associëren
  • Filosoferen
  • Goed formuleren
  • Elkaar beter begrijpen
  • Kijken
  • Luisteren naar elkaar

De kosten voor deelname aan deze workshop bedragen €18,- per persoon. Dit is inclusief een kop koffie/ thee.

Meer informatie
Zou jij een ‘KUNST, bekijk het maar…’ workshop willen op locatie? Stuur een e-mail naar info@kunstuitleenrotterdam.nl en informeer naar de mogelijkheden. Speciale arrangementen zijn bespreekbaar.