Workshop ‘Controle en Intuïtie – Tekenen in 3D’

Een unieke kans om zelf een keer in 3D met gerecyclede plastics te schilderen!  Op zaterdag 6 april a.s. organiseren wij samen met kunstenaar Tiwánee van der Horst een eenmalige workshop ‘Controle en Intuïtie – Tekenen in 3D’. Je gaat schilderen in de ruimte met gerecyclede plastics op de door Tiwánee zelf ontwikkelde 3D-print/schildermachine, ANA. Aan het eind van de workshop neem je jouw zelfgemaakte sculptuur mee naar huis.

Onlangs werd Tiwánee door onze vaste blogger Patrick Kooiman geïnterviewd. Daarin vertelde ze hoe zij kunst en architectuur in haar werken samenbrengt. Kunstuitleen Rotterdam heeft een aantal werken van Tiwánee in de collectie opgenomen: een serie ramen. Het interview kun je hier nalezen.


Programma workshop | 6 april 2019

Duur: 2,5 uur voor 6 deelnemers
Start 14.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur), Einde 16.30 uur

Voorafgaand aan de workshop vragen we je een kleine thuisopdracht te maken: kies een (dans)beweging uit en vertaal dit naar één lijn op papier, neem deze mee naar de workshop.

Na ontvangst met koffie en wat lekkers krijg je een rondleiding door het atelier en uitleg over de 3D-schildermachine. Daarna ga je aan de slag. Hoe kan de lijn die je hebt getekend een ruimtelijke lijn worden met de 3D-schilder techniek?
Iedereen krijgt de gelegenheid om achter de 3D machine te kruipen en een eigen sculptuur (van ongeveer 10x10x10 cm) te creëren. Het kan overigens mislukken, dat hoort bij het proces. Tot slot evalueren we: hoe vond je het gaan? Is het echt zo moeilijk?

Inschrijven
De kosten voor de workshop zijn 67,50 euro per persoon. Dit is inclusief materiaalkosten. De workshop gaat door bij 6 deelnemers. Er zijn dus maar een heel beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meld je aan via danielle@kunstuitleenrotterdam.nl

Opening Tentoonstelling in HET PLAFOND
Ben je nieuwsgierig naar de workshop en naar het werk van Tiwánee van der Horst? Kom dan naar haar tentoonstelling in HET PLAFOND.

Daar werkt Tiwánee van der Horst op locatie met haar zelf ontwikkelde 3D-print/schildermachine, ANA. Met gerecyclede plastics schildert ze in de ruimte. Tiwánee wijdt zich aan het combineren van kunst en architectuur. Haar droom is om meer kleur te geven aan de wereld door onze gebouwde omgeving op een schilderachtige manier tot stand te laten komen. Bij HET PLAFOND werkt ze aan een kleurrijke installatie aan het plafond, geïnspireerd op het gedachtegoed van Kandinsky. Je bent van harte uitgenodigd naar de opening te komen op 22 maart 2019.

Tentoonstelling: 22 maart t/m 19 mei 2019
Opening: 22 maart van 19:30 – 21:30 uur

Locatie: HET PLAFOND, Gedempte Zalmhaven 761, Rotterdam
Ruimte voor kunst en cultuur in woonhuis van Guus Vreeburg (kunst- en architectuurhistoricus) en Willem Besselink (beeldend kunstenaar).

Meer informatie over Tiwánee van der Horst vind je hier.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: