Terugblik workshop Brainframe op Wereld Alzheimer Dag

Op Wereld Alzheimer Dag, 21 september 2019, organiseerde Het Alzheimer Centrum Erasmus MC, het regiobestuur Rotterdam en Alzheimer Nederland een publieksmiddag over dementie in Het Nieuwe Instituut. Het thema van deze middag was ’Samen Bewegen’. Onze collega Sanne Hoogeveen gaf daar een korte presentatie en workshop over Brainframe, het dementie programma dat zij met Kunstuitleen Rotterdam ontwikkelt.

Het publiek tijdens deze middag bestond uit allerlei professionals uit de zorg die affiniteit hebben met mensen met dementie. Bezoekers kregen van Sanne tijdens een mini workshop de gelegenheid mentaal te bewegen door middel van het kijken naar beeldende kunst. Er deden ongeveer 20 bezoekers mee aan deze workshop. Samen maakten we een prachtig verhaal bij bijvoorbeeld het kunstwerk van C. Kemper –  Interieur Café.


Foto: Ad de Visser – Sanne met kunstwerk. C. Kemper –  Interieur Café

We merkten op dat ‘vrouw op het werk’ veel interesse had in meneer, maar andersom niet. Het werd een café in Katendrecht in de jaren ’60. Dit zagen we aan het interieur, de kleding en het haar van de twee afgebeelde personen. Meneer was volgens ons een zeeman, ergens uit Amerika, en mevrouw een dame van lichte zeden die mannen probeerde op te pikken in het café. Er werd ontzettend veel gelachen tijdens het maken van dit verhaal.


Foto: Ad de Visser

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: