Work Art | Play Art: De Kunstbon

In de serie Work Art | Play Art komt de rijke collectie van Kunstuitleen Rotterdam steeds op een verrassende manier voor het voetlicht. Interieurstylist Patrick Kooiman gaat iedere maand voor ons op pad om een item te maken, dat hij vervolgens publiceert op zijn designblog Interiorator. De items zijn ook te zien op Bogue, het online stadsmagazine van Rotterdam.

HET IDEALE KUNSTGESCHENK!

Crisismoment! Je beste vriend of vriendin gaat trouwen – en jij bent degene die namens de groep een geschenk moet kopen. Wat gaat het worden? Oké, er moet nog wel het één en ander worden gedaan in het huis van het nieuwe stel…maar welke bijdrage kan jouw cadeau daarin leveren? Kom eens origineel én praktisch voor de dag met een Kunstbon van Kunstuitleen Rotterdam!

Zo’n huwelijk is natuurlijk slechts één van de vele gelegenheden waarop je de Kunstbon kunt geven, maar de boodschap is duidelijk. De Kunstbon is echt de ideale cadeaubon die nu eens niet uit het rek bij de supermarkt komt. Kunstuitleen Rotterdam verkoopt ’m in de tentoonstellingsruimte en op haar website, ook is ’ie verkrijgbaar bij stadspromotiekantoor Rotterdam Info aan de Coolsingel. Vanaf 25 euro kan elk gewenst bedrag op de pas worden gezet.

Net zoals bij elke cadeaubon kan degene aan wie je hem schenkt, zelf uitkiezen wat hij ermee doet. Zo kun je met de Kunstbon niet alleen kunst huren, maar ook kopen. En welke kunstwerken zijn er dan zoal? Ik maak het je extra makkelijk en laat zien welke werken ik onlangs heb gehuurd. Al deze werken zijn trouwens direct online te reserveren!

1 – Ditty Ketting / Zonder titel
Dit fel gestreepte schilderij van Ditty Ketting was tot voor kort het absolute middelpunt van mijn woonkamer. Het maakte aardig wat tongen los! Ditty Ketting staat bekend om de dieptewerking van de strepen in haar werk. In onderstaande Instagramfoto kun je dat maar al te goed zien. Wist je trouwens dat je dit schilderij van 1,80 meter hoog voor een klein bedrag thuis kunt laten bezorgen?

2 – S.M. Boersma / SII-m
Voor mij is het heel handig dat je bij Kunstuitleen Rotterdam kunstwerken online kunt bekijken én reserveren. Ik gebruikte onlangs drie delen uit een vierluik van S.M. Boersma voor een fotoshoot en kwam er pas bij het uitpakken achter dat de werken zijn gemaakt van Ministeck. Voor 8 euro per maand kun jij dit vierluik nu in huis halen.

Klimop-01
Foto: Wielaard Photography

3 – M.J. van ‘t Hoenderdaal / Zelfportret 2
Soms huur ik schilderijen en kom ik er thuis achter dat ik ze toch liever op de grond zet dan ophang. Dat staat echt prima! Afgelopen zomer huurde ik dit wat oudere zelfportret in twee delen van M.J. van ’t Hoenderdaal – heel grappig hoe die typisch grafische stijl anno 2015 weer helemaal ‘in’ is. En ja, bloemen in een Bombay Sapphirefles staan best ok, toch?

4 – C.J.C. Lampe – Meisje met sluier
Meisje met Sluier van Katinka Lampe heeft jarenlang in mijn woonkamer gehangen en eigenlijk mis ik haar wel een beetje. Het is nog steeds één van mijn favoriete stukken uit de collectie van Kunstuitleen Rotterdam.

CJC Lampe Meisje met Sluier

5 – W.J.M. Stoop / Ruimte 3
Ik spit regelmatig online de uitleencollectie van Kunstuitleen Rotterdam en sta er verbaasd over dat ik elke keer weer nieuwe werken ontdek. Met zijn blauwe en paarse tinten is dit schilderij van W.J.M. Stoop helemaal actueel dit najaar. Het zou naar mijn bescheiden mening ook de perfecte aanvulling zijn op de cover van het nieuwe nummer van Eigen Huis & Interieur. Vind je ook niet dat het zonder schilderij een beetje ‘oomph’ mist? Ik wel!

EHI oktober 2015kopie

Wil jij de Kunstbon direct online bestellen? Dat kan via deze link! Kunstuitleen Rotterdam zorgt ervoor dat je de bon binnen een mum van tijd in huis hebt!

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: