Work Art | Play Art

Leuk nieuws aan de start van een kersvers cultureel seizoen! Kunstuitleen Rotterdam gaat vanaf eind september samenwerken met designblog Interiorator en online stadsmagazine Bogue. Iedere maand maakt Patrick Kooiman van Interiorator een blogartikel over de Kunstuitleen, onder de titel Work Art | Play Art. Hierin komt de rijke kunstcollectie steeds op een verrassende manier voor het voetlicht. Bogue treedt op als mediapartner, omdat het magazine een breed Rotterdams publiek weet te bereiken.

Kunstuitleen Rotterdam heeft met 20.000 kunstwerken een van de meest uitgebreide en gevarieerde uitleencollecties van Nederland. Het is een rijke verzameling aan uiteenlopende werken die veelal zijn gemaakt door Rotterdamse kunstenaars. Interieurstylist en blogger Patrick Kooiman is al jarenlang trouwe klant bij de Kunstuitleen. Vanaf eind september laat hij met Work Art | Play Art zien hoe je eenvoudig en goedkoop je huis of kantoor een nieuwe uitstraling kunt geven met schilderijen en objecten uit de collectie. Daarnaast vertelt hij over de achtergrond van de kunstwerken en gaat hij kunstenaars én leners interviewen over hun band met Kunstuitleen Rotterdam. Patrick Kooiman: “Kunst lenen is niet moeilijk, niet duur en past perfect in onze huidige tijdgeest. Want waarom voor veel geld een kunstwerk kopen waar je je levenlang aan vast zit?”

Interiorator
Interieurstylist, docent en copywriter Patrick Kooiman schrijft op zijn blog Interiorator over interior design, kunst, architectuur, fashion en alles wat daartussen zit. De blog is onderdeel van uitgeverij Sanoma en won in 2013 de Best New Blog Award van VTWonen. Kooiman ziet de samenwerking met Kunstuitleen Rotterdam en Bogue als een mooie kans om zijn portfolio uit te breiden.

Bogue
Online stadsmagazine Bogue is een huis vol schrijvers, bloggers, art-directors en beeldbewerkers dat Rotterdam met eigen content op originele en authentieke wijze in beeld brengt. Ook werkt het magazine met gastbijdragen en –redacteuren. Bogue werkt graag samen met Kunstuitleen Rotterdam en Interiorator omdat de website een brede lifestyle nastreeft waarin kunst vooralsnog ondervertegenwoordigd is.

Kunstuitleen Rotterdam
Met 20.000 kunstwerken heeft Kunstuitleen Rotterdam één van de meest uitgebreide en gevarieerde uitleencollecties van het land. De organisatie adviseert particulieren en bedrijven over het huren en kopen van moderne en hedendaagse kunstwerken. De Kunstuitleen wil de bijzondere collectie die het in huis heeft tot leven wekken en bij meer Rotterdammers onder de aandacht brengen.

logo samenwerking

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: