Weg met de plastic bubbel!

Ons plastic bubbeltjesfolie wordt vanaf vandaag vervangen door gerecyclede dekens. Op 10 oktober a.s. is het de Dag van de Duurzaamheid. Dat was voor ons een reden om eens kritisch naar het eigen plasticgebruik te kijken.

  

Iedere week worden er kunstwerken teruggebracht en uitgeleend. Om een kunstwerk veilig en beschermd te vervoeren wordt het verpakt in plastic folie. Dat moet anders vonden wij. Jaarlijks gaat er zo’n kilometer aan noppenfolie doorheen. We waren al een tijd op zoek naar een duurzame manier om onze kunst te vervoeren en die hebben we nu gevonden in deze gerecyclede deken.

Als klant betaal je vijf euro statiegeld voor de gecustomizede deken. Als de deken ingeleverd wordt krijg je je statiegeld terug. Plastic verpakken is nog wel mogelijk totdat de huidige voorraad op is. Je betaalt dan vijf euro per verpakt werk.

Het principe van kunst lenen, waarbij één kunstwerk rouleert langs verschillende liefhebbers past helemaal in de circulaire economie. De gerecyclede dekens zijn voor Kunstuitleen Rotterdam een volgende stap in het verduurzamen van de organisatie.

Minitentoonstelling door Foekje Fleur
De hele maand oktober staat bij ons in het teken van duurzaamheid. De Rotterdamse ontwerpster Foekje Fleur richt ter gelegenheid van dit thema als gastcurator een gedeelte van de expo in. Deze minitentoonstelling is vanaf 18 oktober a.s. te zien.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: