Voor in de agenda: 30 september Kunstnijverheid Salon

Op zondag 30 september organiseren we een Kunstsalon over kunst en nijverheid en hoe je dat toepast in je interieur. Het ambacht van kunst maken leggen we onder een vergrootglas met inspirerende talks van Snijder & Co, interieurstylist Patrick Kooiman en de artisan collectors Eterne. Uiteraard sluiten we de middag af met een goed glas wijn. Bent u erbij?

Snijder & Co
Jaap Snijder en Marcelo Gimenes zijn gespecialiseerd in handbeschilderd behang. Met hun onderneming Snijder & Co creëren zij de meest bijzondere behangselschilderijen. De vakkennis die benodigd is voor het beoefenen van dit specifieke ambacht is in de afgelopen 200 jaar haast verloren gegaan. Hoog tijd dus om een breder publiek kennis te laten maken met dit typisch, Nederlandse ambacht. Want onbekend maakt onbemind.

 

Patrick Kooiman
Hoe vertel je jouw levensverhaal in je interieur? Designschrijver en interieurstylist Patrick Kooiman ging twee jaar geleden op zoek naar het antwoord. Hij reisde van Stockholm tot Porto, interviewde de meest vooraanstaande stijlexperts van Europa en publiceerde het resultaat in zijn eerste internationale interieurboek, VOLUME.
Dat kunst in Patricks verhaal een belangrijke rol speelt, staat als een paal boven water. Daarnaast leent hij al jaren kunst van Kunstuitleen Rotterdam en weet hij hoe je de juiste werken selecteert, combineert en integreert in je interieur. Aan de hand van praktische stylingtips laat Patrick zien hoe ook jij je huis naar een hoger plan kunt tillen.

  

Eterne
Tot slot vertellen de oprichters van Eterne welke schatten zij allemaal tegenkomen op hun reizen. Eterne.co is een website waar bijzondere producten van ambachtslieden van over de hele wereld verkocht worden. De heren van Eterne vertellen waarom zij de website hebben opgericht en hoe ze te werk gaan met artisans. Ze stellen zich als doel om ‘s werelds beste lokale artisans te verbinden met mensen met een voorliefde voor kunst, ambacht, en cultuur zodat het cultureel erfgoed beschermd blijft. Eterne deelt deze middag graag hun visie op kunstnijverheid.

  

Reserveer uw tickets op tijd, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Programma: De Kunstnijverheid Salon
Zondag 30 september 2018
Aanvang: 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)
Einde: 17.30 uur

Tickets voor leden zijn gratis
Deze kunt u reserveren door een e-mail te sturen naar danielle@kunstuitleenrotterdam.nl (max 2 tickets per lidmaatschap)

Geen lid? Reserveer uw tickets dan hier

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: