Vanaf donderdag in de Spotlight: Claire Sevaux

De Spotlight wand is ingericht door kunstenaar Claire Sevaux. De werken zijn komende twee weken te zien en te koop. Loop eens langs onze expo aan de Goudsesingel om de werken met eigen ogen te bewonderen (t/m 27 september).

Ik ben al heel lang geleden begonnen – al toen ik een kind was. Ik tekende bijna zoals alle meisjes van mijn leeftijd, kleine lieve vrouwen met grappige hoofden, die toen al ‘mijn handelsmerk’ vertegenwoordigden.

Later, met mijn tante Véro, hadden we veel plezier tijdens enkele schilderworkshops aan de oevers van de Loire, waar ik perspectief leerde tekenen. Tegelijkertijd, terwijl ik poseerde als naaktmodel, leerde ik mezelf te bevrijden van mijn remmingen.

Het was na de dood van mijn geliefde dochter op 13-jarige leeftijd, dat ik vanzelf mijn penselen weer oppakte – in een golf van grote tederheid en door de immense pijn van het verlies van mijn kind.

Het was toen dat ik een levensgroot hoofdbord heb gemaakt van een kopie van een tekening van Alphonse Mucha uit de Art Nouveau-periode, die ik erg waardeer.

 

Deze weg heeft zichzelf bewezen!

Mijn inspiratie komt van kunstenaars als Klimt en Kiraz. Ze komen ook terug in mijn handtekening met de eerste letters van hun namen. Net als de mijne, die begint met een K zoals Claire; het is “Clear.” En de S staat daar voor mijn achternaam: Sevaux. Het punt op de “I” is de ster van Lili, en in Lili heb je al de naam “Lie” van mijn liefhebbende echtgenoot. Ook lijkt de K gesloten en lijkt op een zandloper, een symbool van tijd die verstrijkt en een geschenk is.

William is mijn gids in zowel mijn leven als in mijn werk om me te helpen mijn schilderijen te realiseren. Gelukkig kan ik op hem rekenen om me te vertellen of het geen goed werk is. Hoe dan ook, dankzij de man van mijn leven, ‘zie ik groot’.

Mijn beste vriendin Alexandra gaf me de volgende woorden. Ze beschrijft daar hoe ze me ziet als kunstenaar. Het streelt me om op deze manier te worden voorgesteld, een opkomend kunstenaar, in deze prachtige wereld die nooit grenzen heeft gekend.

Une artiste hors norme, talentueuse, autodidacte. Du jamais vu comme portraits animaliers. Tu m’impressionnes.

“Een buitengewone kunstenaar, getalenteerd, autodidact. Ongekend in dierenportretten. Je maakt indruk op me. ”

 

Interesse?
Alle werken zijn te koop en variëren van €500-,- tot € 2500,- . Indien je interesse hebt in een werk, stuur ons dan een e-mail of kom langs in onze expo. Bekijk meer uit haar oeuvre op haar instagram www.instagram.com/claire_sevaux

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: