The Intoxication of Victory

In de tentoonstelling The Intoxication of Victory presenteren Kunstuitleen Rotterdam en Galerie Untitled een selectie schilderijen van kunstenaar Sasja Hagens. De tentoonstelling is tot stand gekomen omdat de galerie van fotograaf en art-director Lenny Oosterwijk een plek zocht om het grote werk van Hagens te exposeren. The Intoxication of Victory loopt van 1 juli tot en met 5 september 2015. Op vrijdag 7 augustus opent een tentoonstelling van Sasja Hagens in Galerie Untitled.

The Intoxication of Victory Bridge over Troubled Water - Portret Sasja Hagens
Sasja Hagens voor haar drieluik Bridge Over Troubled Water/The Intoxication Of Victory, Foto: Lisa Diederik

Sasja Hagens is al ruim twintig jaar beeldend kunstenaar. Haar werk kenmerkt zich door veel kleurgebruik en pasteuze lagen verf. Havenlandschappen, schepen, civiele bouwwerken en -technieken zijn veel voorkomende onderwerpen in haar schilderijen. Hagens is gefascineerd door de menselijke moed en overmoed de natuur te bedwingen. “Ik ben nu ongeveer een jaar bezig met de Oosterschelde, de Waterkering en de Zeelandbrug. Dat zie ik als een logische stap en het sluit perfect aan bij mijn thematiek van land maken en bruggen bouwen. Ik ben gek op de dynamiek van een bouwplaats. De ongepolijste stukken staal, de kleuren en monumentale vormen. Mijn hart ligt bij de haven.”

Rotterdamse havens en de Deltawerken
De tentoonstelling The Intoxication of Victory in Kunstuitleen Rotterdam zoomt in op twee thema’s: Rotterdamse havens en de Deltawerken. Het meest opvallende schilderij in de tentoonstelling is Bridge Over Troubled Water/The Intoxication Of Victory. Een werk over de Zeelandbrug en over het eeuwigdurende gevecht tegen het water, de strubbelingen maar ook het succes van het uiteindelijke project. “Ik wilde een schilderij maken dat over dynamiek en ritme zou gaan, over materiaal en kleur. Het werk is enorm en behoorlijk abstract, grote kleurvlakken moeten mijn verhaal vertellen op het doek. Ik geloof dat de betekenis van een goed werk in de uitvoering zit en niet in het A4’tje dat ernaast hangt.”

Rotterdam Drydock #2_80 x 65 cm_Acrylicpaint emulsion on Canvas_
Rotterdam Drydock #2, Sasja Hagens

Samenwerking Kunstuitleen Rotterdam en Galerie Untitled
The Intoxication of Victory is het eerste samenwerkingsproject van Kunstuitleen Rotterdam en Galerie Untitled. Deze galerie in Rotterdam-Noord biedt plek aan verschillende kunstvormen, organiseert zes keer per jaar een expositie en doet mee aan verschillende kunstbeurzen. Galeriehouder en fotograaf Lenny Oosterwijk is enthousiast over de samenwerking: “De Kunstuitleen is een heerlijke plek om rond te struinen en heeft prachtige collectiestukken te leen en te koop. We zijn heel blij dat we de grote schilderwerken van de Rotterdamse havenschilder Sasja Hagens bij de Kunstuitleen kunnen exposeren. Dit geeft mij de mogelijkheid om meer grote werken op een mooie centrale plek te tonen.”

Havenlandschappen en Colourfields
Van 7 augustus t/m 10 september is er meer werk van Sasja Hagens te zien in Galerie Untitled. Voor meer info: www.untitled2011.com.

De tentoonstelling The Intoxication of Victory is te zien van 1 juli t/m 5 september 2015 in Kunstuitleen Rotterdam

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie:

Tags: , , , ,