Steun onze Sanne voor een Onvergetelijke Kunstsalon!

Tijdens onze derde Kunstsalon op 1 oktober a.s. willen wij aandacht vragen voor de ziekte Alzheimer. Op 21 september 2017 is het Wereld Alzheimer Dag. Deze internationale dag alarmeert overheden en beleidsbepalers over dementie als een ernstige gezondheidskwestie omdat de wereld vergrijst. Sanne Hoogeveen, studente WdKA, studeert dit jaar bij ons af en zal deze Kunstsalon in het kader van de ziekte Alzheimer organiseren. Dit is onderdeel van haar afstudeeronderzoek waarin zij samen met professionals de werking van onze hersenen in relatie tot kunst onderzoekt.

Om hier een Onvergetelijke Kunstsalon van te maken is Sanne een crowdfunding actie opgestart voor haar afstudeeronderzoek en wil zij een project neerzetten dat indruk maakt en een ‘onvergetelijke’ ervaring wordt. Helpt u het project van Sanne slagen? Bekijk hier haar filmpje!

Voor wie?
Deze middag is bedoeld voor iedereen die in zijn / haar omgeving te maken heeft met dementie. Mensen uit de zorgsector, familieleden, maar ook geïnteresseerden en natuurlijk kunstliefhebbers zijn van harte welkom.

Waarom?
Mensen worden over het algemeen steeds ouder en daarmee komt de ziekte Alzheimer steeds vaker voor. Doordat steeds meer mensen te maken krijgen met dementie is het van belang dat onze nieuwe generatie weet wat dit betekent en op welke manier wij hier mee om kunnen gaan. Uit onderzoek is gebleken dat kunst kijken positieve effecten heeft op mensen met dementie, niet alleen door de belevingswereld, maar ook levenskwaliteit en de relatie tussen cliënt en mantelzorger, partner en familielid kan worden versterkt door het delen van dit soort ervaringen.

De Onvergetelijke Kunstsalon
Met de Onvergetelijke Kunstsalon willen wij aandacht vragen en kennis delen over Alzheimer en samen onderzoeken waarom kunst hierbij zo van belang is. Tijdens de Salonmiddag zal Kunstuitleen Rotterdam kunstwerken tonen die uitnodigen voor een open gesprek met betrekking tot herinneringen en associaties. Met lezingen van verschillende professionals willen wij tijdens deze salonmiddag laten zien hoe belangrijk het beleven van kunst is voor Alzheimerpatiënten.

Rondleidingen voor Alzheimer patiënten 
Naast de Onvergetelijke Kunstsalon op 1 oktober 2017 organiseert Kunstuitleen Rotterdam onder begeleiding van Sanne Hoogeveen ook rondleidingen voor mensen met dementie en hun partners, familieleden en/of verzorgers. De aandacht wordt gefocust op welke manier je samen met je partner, patiënt en/of familielid naar kunst kan kijken door gebruik te maken van onze handige tips met betrekking tot associaties, herinneringen en emoties. Deze tips kunnen de aanwezigen later toepassen in musea en/of thuis.

Help Sanne!
Met een kleine donatie zou u Sanne Hoogeveen ontzettend helpen haar afstudeerproject te verwezenlijken. Doneren kan via Doneeractie.nl. In ruil voor een donatie bent u natuurlijk van harte welkom op de Onvergetelijke Kunstsalon op 1 oktober 2017.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: