Spotlight: Zeynep Beler

Deze week staat kunstenaar Zeynep Beler in de Spotlight. De kunstwerken zijn te zien t/m 28 september te zien en te koop. 

NL Zeynep Beler (1985) is een schilder wiens kunstpraktijk onmiskenbaar put uit de fotografie, post-internet cultuur en het alledaagse. Ze is het meest geïnteresseerd in afbeeldingen die geen waarde hebben om gedeeld te worden, utilitaristische en ‘onnodige’ afbeeldingen die alleen maar ruimte van je telefoonopslag innemen. Ze zoomt graag in op de kleinste details van foto’s, om zodoende de fundamentele onderdelen, pixels en/of ruis te onthullen. Beler gebruikt apparaten waarin de processen van het zien, het fotograferen en het delen samenvallen, om uiteindelijk de grenzen op te zoeken van het schilderen en de technologie, zonder dat dit vlak wordt. Zeynep Beler woont en werkt in Istanboel en is momenteel een maandlang artist in residence bij Het Wilde Weten in Rotterdam.

ENG Zeynep Beler (1985) is a painter whose practice overlaps indispensably with photography, post-internet culture and the vernacular. She is most interested in images with ‘no [share] value’, utilitarian or ‘bad’ images that clutter a phone’s camera roll, as well as zooming in on minute details of photographs to reveal their fundamental particles, pixels and/or grains. She utilizes devices in which the processes of seeing, photographing, and sharing are collapsed, ultimately exploring the boundaries of how to paint alongside technology while continually evading becoming flattened. Zeynep Beler is based in Istanbul and is currently completing a month long artist residency at Het Wilde Weten in Rotterdam.

Interesse?
Prijzen variëren van €200,- tot €900,-.
Indien je interesse hebt in een werk, stuur ons dan een e-mail of kom langs in de expo.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: