Spotlight: Tim Mulder

Tim Mulder is afgelopen zomer afgestudeerd aan Illustratie op de Willem de Kooning academie. Hij is vanaf deze week het nieuwe talent dat wij in de Spotlight zetten in onze expo. De werken zijn tot 14 april a.s. te zien en zijn allemaal te koop.

Mulder ziet zichzelf door zijn figuratieve werk voornamelijk als illustrator, maar probeert zijn beeldtaal in zoveel mogelijk verschillende vormen en uitwerkingen terug te laten komen. Door actief te zijn met muurschilderingen, schilderkunst en animatie hoopt hij een zo compleet mogelijke beeldmaker te worden.

Zijn interesse voor illustratie en schilderkunst is al op vroege leeftijd ontstaan uit een fascinatie voor stripcultuur en historische prentenboeken. Zijn beelden kunnen dan ook uit meerdere fragmenten bestaan, die samen een apart verhaal vertellen of aanvullende informatie geven bij een ander element in het beeld. De vele motieven uit de middeleeuwse beeldcultuur verduidelijken de rollen van de verschillende karakters op speelse wijze. De taferelen die hij verbeeldt komen voort uit een sterke drang naar overzicht en duidelijkheid in een complexe samenleving.

Interesse
Indien je interesse hebt in een werk van Tim Mulder, stuur ons dan een e-mail of maak een afspraak om langs te komen. Prijzen variëren van 316 euro voor de kleine werken (aquarellen + inkt op 30×40 cm) tot 1540 euro voor de grote werken (acryl op canvas op 70×100 cm).

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: