Spotlight: Sona Asemani

Vanaf vandaag staat het werk van kunstenaar Sona Asemani in de Spotlight. Haar werk is te bewonderen t/m 19 oktober 2022.

(NL) Sona Asemani is een Iraanse kunstenaar, geboren in 1994 in Hormozgan, Zuid-Iran. Ze begon te schilderen als een jong meisje.

Sona volgt haar passie voor kunst sinds ze vijf jaar oud is. In 2017 begon ze haar stijl van schilderen en tekenen te ontwikkelen. Ze heeft ook een achtergrond in borduren en textielontwerp. In haar recente werk maakt Sona portretten van vrouwen met vreemde vormen en pakkende houdingen, die in een fictieve wereld leven om de kracht van vrouwensolidariteit te onthullen. De aard van haar geboorteplaats heeft een sterke invloed op de kleuren van haar palet.

(EN)  Sona Asemani is an Iranian artist, born in 1994 in Hormozgan, southern Iran. She began painting as a young girl.

Sona has followed her passion for art since she was five years old by self-teaching. Finally, in 2017, she started to design her style of painting and drawing. She also has a bright background in embroidery and textile design. In her recent collection, Sona created portraits of women with odd shapes and fetching postures living in a fictional world to reveal the power of women’s solidarity. The nature of her hometown strongly influences the colours of her palette.

Interesse?
Alle werken zijn te koop. Indien je interesse hebt in een werk van Sona Asemani, stuur ons dan een e-mail of kom langs in de expo!

Benieuwd naar meer?
Check meer werk van Sona Asemani hier.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: