Spotlight: Silas Schletterer

Vanaf deze week vult kunstenaar Silas Schletterer onze Spotlight wand. Silas is een Rotterdamse kunstenaar. In 2000 studeerde hij af als illustrator aan de Willem de Kooning Academie voor beeldende kunsten. Na een aantal jaren als freelance illustrator te hebben gewerkt, besloot hij zijn hart te volgen en zich te richten op autonome kunst.

Silas maakt portretten van fictieve personen. Geïnspireerd door modefotografie bouwt hij zijn personages op uit foto’s van gezichtsdelen van diverse bestaande modellen. Zo creëert hij collages in Photoshop die fungeren als schets voor het uiteindelijke schilderij. Een schilderij waarin het nieuwe model tot leven komt en waarin je als kijker de emotie kan aflezen in de blik van het personage. Silas gebruikt vaak een papier collage als basis voor zijn schilderijen, waarna hij transparante lagen olie- en acrylverf aanbrengt, zodat er altijd een mooie gelaagdheid zichtbaar blijft.

Anderzijds creëert Silas ook verhalende schilderijen geïnspireerd door cinematografie. Als een still uit een film legt hij de compositie vast waarin eenzame personages, dolend door desolate landschappen, op zoek zijn naar hun zielsverwant. Soms worden ze vergezeld door een dier in hun eindeloze queeste.

Silas wordt vertegenwoordigd door Jaski gallery (Amsterdam) en 19 Karen gallery (Australië) en heeft al tal van solo-exposities op zijn naam staan. Zijn schilderijen worden wereldwijd geëxposeerd (o.a. New York, Tokyo, Miami). Silas is één van de zes leden van het kunstenaarscollectief KAMP HORST (voorheen Antistrot), een groep die zich vooral richt op het maken van schilderijen en muurschilderingen. In zijn vrije tijd produceert hij muziek onder de naam Machinegewehr en worden zijn platen door verschillende internationale platenlabels uitgegeven.

Interesse?
Prijzen van de werken variëren van €2500,- en €4600,-. Indien je interesse hebt in een werk van Silas, stuur ons dan een e-mail of kom langs in onze expo. De Spotlight van Silas Schletterer is te zien t/m 3 juni 2023.

www.silas.nl  |  instagram.com/silasartist

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: