Spotlight: Rosa Peters

Dit keer is het de beurt aan kunstenaar Rosa Peters. De werken zijn t/m 30 maart te zien en te koop. Loop eens langs onze etalage aan de Goudsesingel en bekijk haar bijzondere werken met eigen ogen!

Rosa Peters is een autonoom kunstenaar die woont en werkt in Rotterdam.

In haar werk vind je vaak een relatie met vroege herinneringen, vooral aan haar geboortedorp Reveles (Portugal) en architectuur uit haar vroege jeugd. Ze werkt vanuit een onstuitbare behoefte om deze locaties, die telkens op een andere manier en in een nieuwe vermomming vorm krijgen, opnieuw te beleven.

De subjectieve beleving van een herinnering bepaalt uiteindelijk het werk dat ze maakt; hoe ervaar je de ruimte, de grootte, de locatie, het klimaat, de geschiedenis van een plek als je er op dat moment niet bent. Ze benadert dit vanuit filosofie, aardrijkskunde en architectuur.

Het medium olieverf heeft haar voorkeur, waarmee ze haar inspiratie vertaalt naar abstracte kleurvlakken met een sterke dieptewerking en gelaagdheid, die ontstaat door het stapelen van vele (semi)transparante lagen.


Bron: www.rosapeters.com

 

Interesse
Indien je interesse hebt in een werk van Rosa Peters, stuur ons dan een e-mail.

Over Spotlight
In Spotlight wordt elke twee weken werk van een ander Rotterdams talent in onze expo geëxposeerd. Met Spotlight geven wij Rotterdams talent de gelegenheid zich twee weken lang in de expo van Kunstuitleen Rotterdam te presenteren. Op 30 maart a.s. geeft Rosa Peters het stokje weer door aan een ander Rotterdams talent.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: