Spotlight: Reinier Landwehr

Onze Spotlight tentoonstelling wordt deze week ingevuld door nieuw Rotterdams talent Reinier Landwehr. In 2020 studeerde hij af in de richting lllustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Bijna alle werken zijn te koop. 

   

”Gedurende mijn tijd op de academie heb ik me breed ontwikkeld en heb ik een doelgerichte vertaalstap gemaakt van het tweedimensionaal werk maken naar driedimensionaal beeld.” Het bewust nadenken over het opblazen van proporties van de vormen die Landwehr op papier tekent en vervolgens omzet in sculpturen maakt dat dit een hele andere kijk op zijn eigen werk geeft. Hij ontleed als het ware zijn beeld en zoekt vervolgens naar de juiste proporties om dezelfde energie die bij de schetsfase vrij komt te vertalen naar het driedimensionale. ”Een hele interessante zoektocht”, zegt Landwehr daarover.

In deze Spotlight tentoonstelling in de expo van Kunstuitleen Rotterdam komen verschillende disciplines samen in de vorm van een muurschildering, werken van hout, keramiek en schilderijen. Zo wordt er een eigen gecreëerde wereld neergezet die de toeschouwer uitnodigt om net iets langer te kijken. Er zitten veel zaken verstopt in de werken, die pas opvallen als je net iets scherper kijkt dan alleen het werpen van een vlugge blik.

 

Een aantal werken die nu te zien zijn in de Spotlight tentoonstelling heeft hij tijdens zijn afstuderen gebruikt en zijn nog niet eerder fysiek tentoongesteld. Het feit dat deze werken nu eindelijk een fysiek podium krijgen, maakt dat je de werken nu kan ervaren zoals ze aanvankelijk bedoeld waren. Deze installatie met een combinatie van verschillende disciplines maakt de energie van het werk los bij de toeschouwer, die dit ook direct zal aanvoelen. Kom dus vooral kijken en ervaar het zelf! De Spotlight tentoonstelling van Reinier Landwehr is te zien t/m 11 mei 2021.

Interesse
Indien je interesse hebt in een werk van Reinier Landwehr, stuur ons dan een e-mail of maak een afspraak om langs te komen.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: