Spotlight: Quinda Verheul

Vanaf 26 april is de Spotlight wand ingericht door de Rotterdamse kunstenaar Quinda Verheul. De werken zijn komende twee weken te zien en te koop. Loop eens langs onze expo aan de Goudsesingel om de werken met eigen ogen te bewonderen (t/m 6 mei 2023).

Quinda Verheul volgde van 2011-2015 een Bachelor Art en Design, Man & Living aan de Design Academy in Eindhoven. Ze onderbrak haar verblijf hier met een uitwisseling in Kopenhagen aan de Royal Danish Academy (2013-2014) en werkte vervolgens voor industrieel ontwerpster Hella Jongerius in Berlijn (2015-2016). Hier werkte Quinda aan kleuren- en daglicht studies, met verschillende materialen zoals textiel en klei. Met een liefde voor reizen, natuur en avontuur besloot zij op rondreis te gaan door Azië waar zij de thematiek vond die in veel van haar eigen werk naar voren zou komen, namelijk; hoe gemakkelijk wij eigenlijk met onze omgeving omgaan. Hoeveel er onzichtbaar is voor ons mensen en het gemak waarmee wij producten van de aarde nemen. Haar fascinatie voor mijnen, zandtekort en hunkering van de mens ontstonden hier. In 2016-2017 nam Quinda deel aan een artist in residency programma bij Sangkring Artspace in Yogyakarta Indonesië.

Bij haar terugkeer in Nederland kreeg Quinda de mogelijkheid bij een gueststudio van stichting B.A.D. te wonen, in Rotterdam Zuid. De residency die zij daar in 2017-2018 volgde bleek een vruchtbare periode wat toegang gaf tot het kunstenaarsnetwerk van Rotterdam. Zo werd haar werk tentoongesteld tijdens South Explorer, Charlois Speciaal, Art Week Rotterdam en The New Current (2019) waar zij in contact kwam met Yvonne de Jong, oprichter van Root Gallery in Rotterdam. In 2020 sloot Quinda zich bij Root Gallery aan. Haar werk was o.a. te zien bij: Stedelijk Museum Schiedam (“White Wall Project”, 2018), Index Dubai (“Ventura Projects”, 2019), Albert van Abbehuis Eindhoven (“The Capital of Caducity”, 2019), Root Gallery Rotterdam (“Elusive Thought, duo, 2020), De Aanschouw Rotterdam (“Switch #983”, solo, 2020), Science Gallery Rotterdam (“(R)EVOLUTION”, 2021). Afgelopen jaar waren er twee imposante installaties te zien bij zowel haar Solo bij Root Gallery (“The Sound of Silence”) en (Between The Sun And The Moon”, Big Art). Dit jaar is haar werk te bewonderen in haar tweede solo bij (Never Lost, Root Gallery) en tijdens KunstRai in Amsterdam. Haar werk is onderdeel van verschillende privécollecties in binnen- en buitenland.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: