Spotlight: Nanna van Heest

Zij beschouwt de wereld als een universum van kleur en onderzoekt mogelijke verschijningsvormen. In haar kleurenstudies presenteert zij combinaties waarin kleuren zich aandienen of kunnen worden ge(re)organiseerd.

De werken van Nanna van Heest zijn tot en met woensdag 8 maart te bewonderen door de etalage en tot zaterdag 4 maart in de expo.

Op de Spotlight-muur is een installatie van kleurstudies te zien, uitgevoerd in oliepastel en textiel. Deze doorlopende serie werd gestart tijdens haar Masteronderzoek Kleurverhalen: een onderzoek naar het onthullen van subjectieve kleurervaringen (Design Research, Piet Zwart Institute, 2021). In het seriematig uitvoeren van kleurstudies onderzoekt zij de optische werking van kleur, waarbij het oog wordt geoefend in het opnieuw ervaren van kleur. Eenmaal ingelijst – als gestolde ervaringen – nodigen de studies de kijker uit om zelf persoonlijke kleurassociaties toe te laten.

Opgeleid aan de Gerrit Rietveld Academie en de Willem de Kooning Academie heeft Nanna’s beroepspraktijk een interdisciplinair karakter waarin onderzoek, presentatie en educatie hand in hand gaan. Haar atelier fungeert als een onderzoeksruimte waar experimenten en studies worden uitgevoerd. Deze werkwijze stelt haar in staat om kleur en theorie sterk ambachtelijk te onderzoeken en te vertalen naar visueel werk.
Naast autonoom werk en kleuradvies in opdracht geeft zij interactieve workshops waarin participanten worden uitgedaagd en getraind in het zien, ervaren en toepassen van kleur in het eigen werk.

➜ De Kleurstudies in oliepastel zijn te koop
➜ De Kleurstudies in textiel, prijs op aanvraag
Voor het vormgeven van de textiel installaties heeft Nanna van Heest samengewerkt met ontwerper Joep Brouwer.


www.nannavanheest.com
instagram.com/nannavanheest

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: