Spotlight: Maxim de Gilder

Deze week tonen wij het werk van Maxim de Gilder op onze Spotlight wand. Maxim de Gilder is een illustrator uit Rotterdam met een achtergrond in grafische vormgeving. Alle werken zijn te koop.

De illustratieve en grafische ervaringen van De Gilder kwamen samen toen hij in 2019 afstudeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In zijn werk vind je veel inspiratie terug uit het stedelijk leven. Door specifieke elementen in een beeld te overdrijven, creëert De Gilder vreemde verhoudingen in karakters en fictieve werelden. Uitgedachte composities verwerkt hij in kleurrijke illustraties, animaties, muurschilderingen en wandkleden.

Zijn werk is vooral veel terug te vinden in uitingen binnen de culturele sector en via journalistieke platformen. Naast zijn digitale illustraties, experimenteert hij met verschillende technieken om onvoorspelbare uitwerkingen op te zoeken. Het werk dat te zien is in deze tentoonstelling is geïnspireerd op het leven in de stad. Een van de uitgangspunten tijdens het maakproces was hierbij herhaling. Kom het zelf bekijken: de tentoonstelling is te zien t/m 25 mei 2021.

Interesse
Prijzen van de werken variëren van 20 euro en 40 euro voor de riso prints tot 950 euro voor het wandkleed. Indien je interesse hebt in een werk van Maxim de Gilder, stuur ons dan een e-mail of maak een afspraak om langs te komen.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: