Spotlight: Marian Kastelein

Vanaf vandaag is onze Spotlight wand ingericht door de Rotterdamse kunstenaar Marian Kastelein. De werken zijn komende twee weken te zien en te koop. Prijzen variëren van 75 euro tot 995 euro voor de XL objecten. Loop eens langs onze etalage aan de Goudsesingel en bekijk haar bijzondere viltwerken met eigen ogen!


Wabi Sabi, en de schoonheid van de imperfectie

Wat begon met een serie bolvormen van vilt die Kastelein op diverse en onconventionele manieren bewerkte groeide uit tot een serie. Met witte wol vilt Kastelein eerst de bolvormen waarna ze het bewerkt met ijzer en hitte. Het roestproces vergt heel veel tijd, zodat het prachtige sporen op het maagdelijk witte vilt achterlaat. Bijzondere plekken waar Kastelein experimenteerde met dit roestproces zijn bijvoorbeeld in de Atlantische Oceaan bij Bretagne en in de Noordzee bij Hoek van Holland.


Roestproces                                                             In de Atlantische Oceaan, Bretagne

Sommige werken leken te mislukken, maar juist die echte mislukkingen vormden een uitdaging en achteraf een stap naar een volgende ontwikkeling. Hier kwamen twee series uit voort: ‘Gebonden’ en ‘Wankel Evenwicht’. ”Voor mij zijn deze series verbonden aan de huidige tijd van Covid-19, waarin ze ook zijn ontstaan. Niets is meer wat het was en het zoeken naar een nieuw normaal staat centraal.” zegt Kastelein hierover. Een aantal resultaten hiervan zijn dus nu te zien in onze expo.


In de Noordzee, Hoek van Holland

Over Marian Kastelein
Marian Kastelein (1965) volgde de opleiding modevormgeving aan de Hogeschool Voor de Kunsten te Utrecht. Ze woont en werkt in Rotterdam. In de vormgeving van haar werk staat het streven naar essentie en eenvoud centraal. Door veel te experimenteren zoekt ze elke keer naar een balans tussen het textiel (voornamelijk vilt), gecombineerd met ander materiaal, zoals hout, leer of ijzerdraad. Het toepassen van deze materialen, op veelal onconventionele wijze zorgt voor nieuwe ontdekkingen en leidt tot onverwachte resultaten.

Interesse
Indien je interesse hebt in een werk van Marian Kastelein, stuur ons dan een e-mail.

Over Spotlight
In Spotlight wordt elke twee weken werk van een ander Rotterdams talent in onze expo geëxposeerd. Door alle Corona-maatregelen beseffen wij dat het lastig kan zijn voor kunstenaars om (nieuw) werk nog ergens fysiek te kunnen laten zien. Met het concept Spotlight geven wij Rotterdams talent de gelegenheid zich twee weken lang in de expo van Kunstuitleen Rotterdam te presenteren. Op 3 maart a.s. geeft Marian Kastelein het stokje weer door aan een ander Rotterdams talent.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: