Spotlight: Joost Vermeer

Deze keer is het de beurt aan beeldend kunstenaar Joost Vermeer om onze Spotlight wand in te richten. Vermeer werkt en woont momenteel in Rotterdam. Hij studeerde in 2020 af aan de Willem de Kooning Academie.

In zijn meest recente oeuvre is Vermeer gefascineerd door onregelmatigheden in stedelijke omgevingen. Hij ziet de stad als organisch en transformerend en verweeft zo verschillende vormen van corrosie, schade en slijtage in wandobjecten, installaties en fotografische beelden.

Zijn ‘schilderijen’ bestaan meestal uit talloze lagen die geconditioneerd worden door het gebruik van het materiaal. In een poging om kleine fragmenten te (her)creëren van deze vaak verwaarloosde situaties die hem boeien, probeert Vermeer deze composities die zijn aandacht trekken te herconfigureren.

De werken van Joost Vermeer zijn te zien tot woensdag 29 september a.s.

Interesse?
Prijzen variëren van 400 euro voor de werken van 25 x 56 cm (excl. sokkel) en 1300 euro voor de grotere werken van 80 x 120 cm. Indien je interesse hebt in een werk, stuur ons dan een e-mail of kom langs in onze expo.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: