Spotlight: Jacomijn Klein

Sinds vrijdag staan de tekeningen van Jacomijn Klein in de Spotlight. Haar werk is tot 21 juni te bewonderen in de expo en door de etalage van Kunstuitleen Rotterdam!  

In 2000 studeerde Jacomijn Klein (1975) af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende kunsten te Den Haag (autonoom). In 2001 volgde ze een studie aan de Post St Joost te Breda. Na de academie volgde een aantal exposities: Pulchri Studio in Den Haag (2000). Museum Hillesluis (2001) en in samenwerking met Sint Joost ook exposities in de omgeving van Dordrecht en Breda, en een expositie via het Centrum Beeldende Kunst (CBK) in 2012.

Haar werk is beïnvloed door symbolisme en surrealisme. Sprookjesachtige figuren en paarden en beren, die symbool staan voor een verhaal. Een verhalende boodschap, memoires, herinneringen en visualisaties worden als reflecties of een symbolische manier op papier of doek beschreven en getekend of geschilderd.
Na de geboorte van haar dochter in 2014 heeft Jacomijn een aantal nieuwe, verfrissende meer volwassen werken gemaakt met een verhalende boodschap over vrouw zijn, het moederschap en de veranderingen in de maatschappij en de reflecties daarop.
Jacomijn is drie dagen per week werkzaam als docent op een middelbare school in Vlaardingen.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: