Spotlight: Hester Blankestijn & Mariëlle Wichards

Vanaf vandaag staan de kunstwerken van Hester Blankestijn en Mariëlle Wichards in de Spotlight. Hun werk is tot 19 april 2023 te bewonderen in de expo en door de etalage van Kunstuitleen Rotterdam!  

Hester Blankestijn (1978, Apeldoorn) heeft fotografie op de Kunstacademie voor beeldende kunsten in Den Haag gestudeerd. Daarna heeft ze als commercieel fotograaf gewerkt voor verschillende klanten voor design- en sociaal maatschappelijke bedrijven. Ook maakt ze al jaren stilleven kunstwerken in de stijl van de gouden eeuw waarin tropische vogels de pronktafels vol voedsel komen inspecteren. Hiermee heeft ze al verschillende internationale prijzen gewonnen.

Mariëlle Wichards (1975, Ede) Heeft product- en sieraadvormgeving gestudeerd aan de academie in Maastricht. In 2000 is ze naar Rotterdam verhuisd en is ze haar label Wichards geeft vorm begonnen. Wichards geeft vorm ontwerpt en realiseert producten waarbij de relatie gebruiker-product- omgeving centraal staat. Unieke producten of kleine series op maat ontworpen en gemaakt.
Het werk heeft een sociaal, verhalend en tactiel karakter. Voor diverse opdrachtgevers, zoals het ontwerpen van Awards voor o.a. Cameretten en Ketelbinkie, tot een serie leren tassen die uit eigen atelier komen, bijzondere meubels met braille voor wachtruimtes, en samenwerkingsprojecten met andere vormgevers.

In de coronatijd hebben Mariëlle en Hester hun krachten gebundeld voor dit nieuwe artistiek project Organic vases: De fictieve vazen in dit fotografische stilleven tonen de basis van alle ontwerpen het samengaan van constructie en materiaal. In dit experimentele concept waarbij een product van levend materiaal wordt toegepast laat je nadenken over maakbaarheid. De individuele vormen van de vazen worden bepaald door de verschillende flexibiliteit van elke steel.
In deze expositie zie hun eigen werk en het gezamenlijke project waarbij het eigen handschrift van elke kunstenaar en de mix een interessant verhaal over samenwerking verteld.

Alle werken zijn te koop! (met uitgang van ‘Poef’ in de etalage). Indien gewenst kun je gebruikmaken van de Kunstkoopregeling voor het aankopen van een kunstwerk van Hester Blankestijn & Mariëlle Wichards. De prijzen variëren van €145,- voor een tas tot €3750,- voor een object.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: