Spotlight: Faranu

We hebben weer nieuwe kunst te koop van Rotterdams talent! Komende weken is onze Spotlight wand gevuld met werken van kunstenaar Faranu. Alle werken zijn te koop. 


Faranu’s stijl van tekenen is te herkennen aan een persoonlijke visuele ‘schrijfstijl’ met houtskool op papier. Met repeterende vormen op papier, doek of textiel, met soms een figuratieve uitstraling, lijkt het bijna alsof ze een authentieke tekenstijl weer tot leven brengt. De tekeningen vormen zich gaandeweg waardoor een harmonieus totaalbeeld ontstaat.

Haar vertrekpunt is een leeg vel papier of canvas, maar de kunst is het creëren van een lege ruimte in haar hoofd waarbij iedere impuls of idee een nieuw spoor achterlaat in het verleden. Ze laat zich leiden door een oneindige wereld van het onbewuste.


Prijzen variëren van 245 euro tot 645 euro inclusief lijst.

Met een reeks succesvolle tentoonstellingen in Nederland en de Verenigde Staten, heeft Faranu haar horizon verbreed door in 2017 voor het eerst Japan te bezoeken, met verschillende tentoonstellingen tot gevolg. (mede mogelijk gemaakt door het CBK) Haar werk is met veel lof ontvangen in Tokyo. De ervaringen in Japan vormen de nieuwe bron van inspiratie waarbij oude tradities, prenten, symboliek en poëzie de uitgangspunten zijn voor nieuw werk dat zich richt op de sporen die men dagelijks achterlaat. Ondanks dat de inspiratie soms van ver komt, zo blijft haar Rotterdamse achtergrond prominent en dient de stad als haar basisvertrek en ‘open atelier’. Faranu’s werk was o.a. te zien tijdens Poetry International Rotterdam.

Over Spotlight
In Spotlight wordt elke 2 weken werk van een ander Rotterdams talent in onze expo geëxposeerd. Deze keer een uitzondering: in verband met de feestdagen zal het werk van Faranu tot 6 januari hangen. Door alle Corona-maatregelen beseffen wij dat het lastig kan zijn voor kunstenaars om (nieuw) werk nog ergens fysiek te kunnen laten zien. Met het concept Spotlight geven wij jong talent de gelegenheid zich twee weken lang in de expo van Kunstuitleen Rotterdam te presenteren. Op 6 januari geeft Faranu het stokje weer door aan een ander Rotterdams talent.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: