Spotlight: Daniel Bennett

Deze week hangt het werk van van Daniel Bennett in onze expo.  De tentoonstelling is te zien t/m 26 februari in de expo en tot 2 maart door de etalage.

Daniel Bennett is multimedia kunstenaar. Hij werkt met zowel met audio en maakt sculpturen, tekeningen en linosneden*.  Bennett studeerde in 2006 af in de autonome richting bij Artez in Zwolle. In 2017 behaalde hij ook zijn diploma voor de lerarenopleiding aan de Willem De Kooning Academie in Rotterdam. Zijn werk wordt internationaal vertoond, veelal in uitgaves van underground magazines.

Voor Bennetts expositie bij de Kunstuitleen Rotterdam toont hij een selectie van twaalf recente linosneden die hij afdrukte in kleine oplage tijdens de corona-epidemie.

Bennetts linosneden tonen een mystieke duistere persoonlijke ‘Wunderkammer’ die zijn fascinatie toont voor illustraties uit het verleden, oude fotografie en film, pulp- en science fiction boekomslagen, medische handleidingen en educatieve prenten. Door het weglaten van een narratief krijgt de kijker de ruimte om zijn eigen verhaal te creëren met de geëxposeerde werken.

*Linosnede is een hoogdruktechniek waarbij eerst een tekening op linoleum wordt gemaakt. Daarbij moet er rekening gehouden worden dat de afdruk in spiegelbeeld is. Rond de afbeelding wordt met gutsen het linoleum weggesneden. Werken met de inkten en de licht donker contrasten naast de compositie van het onderwerp op papier zijn allemaal elementen waar Bennett zich graag dagelijks mee bezig houdt.

 

Interesse?
Prijzen variëren van €200,- tot €275,- en zijn in kleine oplagen gemaakt.
Indien je interesse hebt in een werk, stuur ons dan een e-mail of kom langs in onze expo.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: