Ricardo Jupijn in de Spotlight

Ricardo Jupijn in de Spotlight

Van 25 oktober tot en met 7 november 2023 zijn de schilderijen van de Rotterdamse kunstenaar Ricardo Jupijn te zien in de Spotlight. Een expositie vol kleur, ontdekking en beweging.

Het is echt zo gegaan: op een willekeurige doordeweekse dag in het voorjaar van 2022 werd Ricardo Jupijn plotseling gegrepen door het schilderen en is hij niet meer weg te krijgen uit zijn studio. En wanneer hij er niet is, denkt hij alsnog de hele dag aan verf, kleuren en vormen. De series die tijdens Spotlight te zien zijn, gaan dan ook over het ontdekken van lijnen en kleuren.

Maar misschien nog wel meer over de kleine, vrolijke wereld in zijn studio. Over stapels verftubes vol vette olieverf, hagelwitte doeken, oneindige mogelijkheden en penselen die als een kleurrijk boeket uit een glas steken. Over heel hard naar jazz luisteren, de noten die om je oren vliegen en druipende kwasten die meebewegen op het ritme van drums, bassen, saxofoons en trompetten. Over gewoon iets doen en zien wat er gebeurt.

Over Ricardo Jupijn

Naast het schilderen speelt Jupijn in een Rotterdamse rockband en is hij actief als muziek- en literatuurjournalist. Daarnaast is hij verslaafd aan kranten, boeken, kunst, tijdschriften, elpees en runt hij een kleine galerie onder zijn studio in Wijkcoop010, een creatieve broedplaats in het noorden van Rotterdam.

Benieuwd naar meer?

Mocht je meer willen weten over het werk van Jupijn en/of hem in de gaten willen houden in de toekomst? Dan kun je hem volgen via Instagram of zijn website bekijken.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: