Pinncoff

Edwin van der Meijde en Karen Hamerlynck, Eigenaars Suitehotel Pincoffs in Rotterdam

Hoog bezoek

In het oude douanegebouw aan de Stieltjesstraat op De Kop van Zuid is Suitehotel Pincoffs gevestigd. Waar je ook komt in dit hotel, overal hangt kunst. “Pincoffs zonder kunst zou hetzelfde zijn als de Erasmusbrug zonder tuien.Ons hotel is niet alleen met zweet en tranen opgebouwd, maar vooral met hart en ziel. Kunst zoeken we ook op die manier uit, met ons hart.”

LEEN suitehotel pincoffs grand cru

Edwin kende de Kunstuitleen al, omdat hij vroeger thuis al werk leenden. “Vanaf het allereerst begin wilden we graag fotografie aan de muren. Als beginnende ondernemers konden we daar geen tienduizenden euro´s aan uitgeven. Maar we wilden ook niet de standaard pre-fab rommel die je zo vaak in hotels ziet. Ons hotel is genoemd naar Lodewijk Pincoffs: havenbaron en adviseur van de burgemeester van Rotterdam. Het verhaal van Pincoffs is het verhaal van het ontstaan van de Rotterdamse haven. Vandaar de zwart-wit foto’s uit de periode 1950 tot 1970 die de rauwe romantiek van de Rotterdamse haven verbeelden. In elke kamer hangt een foto van het Nederlands Fotomuseum, gemaakt door Aart Klein, Frits Rotgans en Cas Oorthuys. Van de laatste hebben we ook twee blow- ups. De foto´s zijn uitgezocht met hulp van de bedrijvenuitleen. Als het aan ons ligt, verlaten ze het pand nooit meer.”

<em”>“Op 1 maart 2011 bestond Hotel Pincoffs drie jaar. Voor onze verjaardag hebben we het voorportaal van de vergaderzaal verbouwd tot een Engels aandoende bibliotheek. We zochten iets monumentaals voor aan de wand, en dat mocht dit keer ook schilderkunst zijn. In de Kunstuitleen viel mijn oog op het schilderij ‘Hoog bezoek voor de stier van Potter’ van de Rotterdamse kunstenaar Willem Westbroek. Het doek had een magische uitwerking op mij. Het verbeeldt het thema reizen, en dat doen mensen in ons hotel continu. We kunnen het doek helaas niet kopen omdat het eigendom is van de gemeente Rotterdam en onderdeel van de Grand Cru collectie uitmaakt.”

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: