Nieuw verblijf voor Zwaan

Kunstuitleen Rotterdam schenkt ‘Zwaan’ (1986) van Tom Waakop Reijers aan Trompenburg Tuinen en Arboretum.

Het kunstwerk van de Rotterdamse kunstenaar Tom Waakop Reijers dat al sinds 1986 in de collectie van Kunstuitleen Rotterdam zit, heeft daarmee een nieuwe bestemming gekregen waarin het prachtig tot zijn recht komt. Zwaan is te bezichtigen in het theehuis van de Trompenburg Tuinen en Arboretum.

Kunstuitleen Rotterdam maakt hiermee ruimte voor nieuwe kunstwerken en is blij met deze nieuwe mooie locatie voor Zwaan. Zwaan is gemaakt van hout, is 110 cm hoog en heeft een spanwijdte van 2 meter. Eerder schonk Kunstuitleen Rotterdam een object van Tom Waakop Reijers aan Residentie Het Baken in Rozenburg.

Trompenburg Tuinen en Arboretum is geopend op maandag van 12.00 – 17.00 uur en dinsdag t/m zondag van 10.00 – 17.00 uur. Kijk op de website voor meer informatie en de openingstijden van het theehuis.

Over Tom Waakop Reijers
Tom Waakop Reijers is een figuratieve beeldhouwer van mens- en dierfiguren. De door hem gebruikte materialen zijn hout, brons, messing en cortenstaal. De kunstenaar woont en werkt in Rotterdam. Hij is vooral bekend geworden door zijn standbeelden van Joop Zoetemelk (1986) en Coen Moulijn (2009).

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: