Nieuw concept: Uitgelicht

In een half uurtje even je kunstkennis bijspijkeren? Vanaf zaterdag 13 april a.s. introduceren wij een nieuw concept in samenwerking met kunsthistorica Carla Hendriks.

Wij halen de pareltjes uit onze collectie naar boven. Carla neemt je in een half uurtje mee door het leven en de werken van de kunstenaar die centraal staat. De eerste editie van Uitgelicht op 13 april a.s. staat in het teken van kunstenaar Kees Timmer. Ontvangst is met koffie en thee. Toegang voor onze leden is gratis.

Kees Timmer Uitgelicht
13 april 2019
Aanvang: 13.00 uur
Duur: 30 minuten
Expo Kunstuitleen Rotterdam

Aanmelden
Wil je hier bij zijn? Meld je van tevoren aan bij danielle@kunstuitleenrotterdam.nl. Dan weten wij op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen.

Over Kees Timmer
Er zijn kunstenaars die het verdienen om telkens weer herontdekt te worden. Zo ook Kees Timmer (1903-1978). Geliefd onder kunstenaars en kenners. Door zijn eigenzinnige verbeelding van mens & dier is Timmer niet makkelijk te plaatsen in de Nederlandse kunstgeschiedenis van de 20ste-eeuw. Zijn kleurrijke, humoristische werken hebben soms een donkere toon. De door Timmer geportretteerde dieren hebben vaak menselijke trekjes. Timmer houdt je een spiegel voor en in dat spiegelbeeld herken je wellicht meer van jezelf dan je lief is (Bron: Museum More)

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: