Museumnacht 010

Onder het motto ‘How to disappear in het Hoogkwartier’ laten Kunstuitleen Rotterdam, Garage Rotterdam en Groos je even ontsnappen aan de werkelijkheid tijdens de Museumnacht010. Samen zetten we het Hoogkwartier dit jaar op de kaart tijdens dé nacht van de Rotterdamse kunst en cultuur. 

Kunstuitleen Rotterdam opent tijdens Museumnacht 010 de PLEURT-OP FOTOSTUDIO, waarin iedereen die voor de camera verschijnt, zal verdwijnen. Na deze existentieel verwarrende ervaring kunnen bezoekers uitpuffen aan de Vermouth-bar van Volmer, een aperitief dat is geïnspireerd op een ambachtelijk recept van Madame Volmer uit de jaren ’50. Sommelier en Vermouth-gek Joost Meenks maakt er de lekkerste drankjes mee. Als klap op de vuurpijl komt singer-songwriter Kim Janssen langs met zijn band voor een exclusief Museumnachtoptreden, mogelijk gemaakt door Motel Mozaïque. Het optreden begint om 21.45 uur.


Kim Janssen treedt op in Kunstuitleen Rotterdam

Bij Garage Rotterdam kun je de groepstentoonstelling How to disappear completely bezoeken. In het kader van de Museumnacht zie je hier een speciale uitvoering van de voorstelling CLARITY van iET i.s.m. Conny Janssen Danst. CLARITY is gemaakt rondom de release van het nieuwe album van singer songwriter iET. De songs zijn door dans- en filmmaker Davide Bellotta uitgewerkt in een zinstrelende voorstelling voor oog en oor. De voorstelling wordt gespeeld om 20.30 en 22.30 uur en duurt ongeveer 15 minuten.

Tot slot krijg je van Groos een sneak peek in het Hoogkwartier. De Rotterdamse concept-store gaat verder in een nieuw jasje en tijdens Museumnacht010 proef je hiervan een teaser.

Datum: zaterdag 4 maart
Openingstijden: 20.00 – 01.00 uur

 

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: