Lichtkunst van Stefan Leuchter tijdens Art Rotterdam Week

Tijdens de Art Rotterdam Week van 5 – 9 februari 2020 verandert Rotterdam in een walhalla voor kunst-, design- en architectuurliefhebbers. Kunstuitleen Rotterdam heeft speciaal voor deze week twee werken van kunstenaar Stefan Leuchter in de expo opgenomen. Deze werken zijn vanaf donderdag 6 februari te zien.

Het lichtkunstwerk ‘Human Nature’ dat hier staat afgebeeld bevat de basisvormen van vierkant en cirkel. De eerste is een geconstrueerde component, de laatste drukt eenheid en eindeloosheid uit. De twee materialen, staal en acrylglas, delen een paar kwaliteiten. Ze verschillen formeel en typologisch, maar ze vullen elkaar aan en zorgen voor een opwindende dynamiek. De exacte kleur van het licht is de sleutel. Alleen een combinatie van een lichtblauw doorschijnend en een lichtgrijs transparant acrylglas creëert het sfeervolle diepblauwe uiterlijk.


Stefan Leuchter – Human Nature

Leuchter (Aken, ’85) woont en werkt sinds 2017 in Rotterdam. Van opleiding interieurarchitect, ontwerpt hij verschillende objecten, interieurs en installaties in zijn gedeelde werkplaats. In de praktijk vormt zich een dualiteit, waarbij Computer Aided Design (CAD) en technisch vakmanschap samen komen en de ontwerpprocessen sturen. Op de grens tussen kunst en design experimenteert hij met licht, techniek en architectuur. Daarbij voegt hij een bijna poëtische laag toe aan zijn concepten en hecht hij grote waarde aan het gebruik van duurzame oplossingen. Tevens speelt de upgrading van het materiaal een belangrijke rol om de esthetiek en de belangstelling van onze moderne samenleving te onderzoeken.


Stefan Leuchter – Human Nature – Expo Kunstuitleen Rotterdam

“Inspiratie betekent voor mij om verrast te worden, te leren, open te staan voor iets nieuws, iemands input te waarderen, geïnteresseerd te zijn, te kunnen veranderen en ernaar te streven om anderen te inspireren. Inspiratie is emotie; verontrustend en verwarrend.”

Meer informatie over Stefan Leuchter is hier te vinden.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: