Ledenaanbieding boek + kunst van Maria Ikonomopoulou

”Het maken van zo’n boek was voor mij erg vergelijkbaar met het maken van een kunstwerk.”

In samenwerking met kunstenaar Maria Ikonomopoulou kunnen wij een bijzondere ledenaanbieding doen. Ikonomopoulou heeft in maart 2020 een publicatie met beeldmateriaal uit 25 jaar kunstenaarschap gelanceerd. Voor de echte liefhebbers maakte ze 100 speciale edities met een uniek kunstwerkje ‘Wonderful trap’ erin. De tekening op de print is met de hand vervaardigd. Alle 100 exemplaren zijn verschillend, gesigneerd en genummerd. Voor Kunstuitleen Rotterdam zijn heeft zij 17 exemplaren beschikbaar gesteld.


‘Wonderful Trap’ print op biotop papier (250 gr), aluminium marker (25 x 19 cm)

Ledenaanbieding
Wij mogen haar boek samen met een kunstwerk verkopen voor € 120.
Voor het boek zonder kunstwerk betaal je € 35. De verzendkosten zijn gratis.
Heb je interesse? Stuur ons een e-mail

Onlangs kochten wij deze drie werken van haar aan uit de serie Growing Care Rotterdam, alle drie ingelijst (80 x 60 cm).

Over het boek ‘Anthology’
Het boek draagt de titel Anthology en heeft drie delen: Κρίσις/Crisis, Growing Care en Early Works. Het geeft een overzicht van thema’s en onderliggende verbanden uit de artistieke praktijk: de keuze voor tijdrovende technieken, de drang om te herstellen, de aandacht voor zorg, de liefde voor taal en etymologie, en de poging om wereldnieuws te transformeren in beelden. In het boek staan vele dierbare werken van Ikonomoupoulou opgenomen.

Naast de inleidende teksten van Ikonomopoulou, reflecteren Yannis Constantinidis (GR), Landa van Vliet, Gelly Gryntaki (GR/EN), Luk Lambrecht(BE), Jos Ruijs, Ove Lucas, Wim Oudshoorn, Lidwien Nielander en Kees Weeda vanuit verschillende invalshoeken over haar kunstenaarschap en over specifieke werken.


The Secret 2006, embroidery, print, canvas (115 x 80 cm)

Maria Ikonomopoulou – Anthology
isbn : 9789090324432
softcover
240 pagina’s
27 x 21 cm                                                                                                                                                           € 35,-

Over Maria Ikonomopoulou
Haar werk bestaat uit langdurige processen die onderwerpen benaderen rondom de fundamentele vraag naar de balans tussen het collectief en het individu. Zoals groei -letterlijk en figuurlijk- en zorg in de zin van zorgen en zorg voor onze omgeving. Ze is met name geïnteresseerd in hoe wij de publieke ruimte met elkaar delen als burgers [polites] van een stad [polis] en niet zozeer in politiek.

Haar artistieke activiteit bestaat uit opdrachten voor de openbare ruimte waarbij mensen betrokken zijn bij het maakproces, atelierwerken gemaakt in eenzaamheid en publieke interventies. De drie praktijken vullen elkaar aan. Ze gebruikt veel verschillende methoden en materialen in haar werk, met een voorkeur voor fotografie en tijdrovende technieken geïnspireerd op volkskunst, zoals borduren op textiel en het snijden van papier.

Meer informatie is te vinden op www.mariaikonomopoulou.com

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: