Lancering Pakje Kunst op 7 juni a.s.

Na wekenlang mini-kunstwerkjes verzamelen is het dan eindelijk zover: op 7 juni wordt de Pakje Kunst automaat officieel geopend. Dan kan iedereen in onze Kunstuitleen een mini kunstwerkje aanschaffen voor de prijs van 4 euro. Inmiddels staat het de teller van deelnemende kunstenaars al op 55 en zijn wij ontzettend blij dat er zo enthousiast op gereageerd wordt. 

De Kunstenaars van Pakje Kunst en leden van de Kunstuitleen zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Programma
Christopher Blok (Woordkunstenaar) doet een performance over stoppen met roken en trekt symbolisch het eerste Pakje Kunst. Daarnaast hebben ruim 30 deelnemende kunstenaars aan Pakje Kunst speciaal voor de opening een groot eigen werk ingeleverd voor onze expo. Deze zijn vanaf 7 juni een week lang te zien en zijn ook te koop / te huur.


Pakje Kunst – Kunstwerkje van Jelmer Konjo

Over Pakje Kunst
Het idee van de Pakje Kunst-automaart komt van de Tilburgse kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen, die vindt dat kunst net zo toegankelijk moet zijn als een pakje peuken. Met het concept van Pakje Kunst trek je een pakketje uit een ouderwetse sigarettenautomaat, met daarin een kunstwerk van een (jonge) kunstenaar, in dit geval uit de regio Rotterdam. Denk daarbij aan een klein schilderijtje, een minibeeldhouwwerk of een gedicht. Wat er precies in zit, weet je eigenlijk pas nadat je het pakje hebt opengemaakt. Ook in andere delen van het land worden de kunstwerkjes verkocht. De automaten staan op allerlei plekken, van boekwinkels tot bioscopen tot koffiezaakjes.


Pakje Kunst – Kunstwerkje van Peter Palland

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: