Kunstuitleen @ ZigZagCity

Architectuurfestival ZigZagCity (16-26 juni) is een ontdekkingstocht door Rotterdam, een reis langs onverwachte plekken, weg van de gebaande paden. Deze festivaleditie verkent ZigZagCity het Hoogkwartier, een karakteristieke wederopbouwwijk zoals je die alleen in Rotterdam tegenkomt. Kunstuitleen Rotterdam, kersverse bewoner van het Hoogkwartier, doet mee met twee programmaonderdelen.

Rotterdam Underground: tour door het depot
Iedere dag, behalve maandag en dinsdag
Na veertig goede jaren aan de Nieuwe Binnenweg, is Kunstuitleen Rotterdam vanaf 15 juni officieel bewoner van de Goudsesingel. Dat betekent dat het Hoogkwartier in één klap 12.000 kunstwerken rijker is. Deze verzameling werken biedt een mooi overzicht van zeven decennia Rotterdamse kunstgeschiedenis, vanaf midden jaren veertig tot nu. Tijdens ZigZagCity neem je een duik in de rijke collectie van de Kunstuitleen en krijg je een tour door het depot.

Depot_GS-01 klein

Kinderprogramma: maak je eigen tentoonstelling
Woensdag 22 juni, 13.00 uur
Tijdens ZigZagCity heeft Kunstuitleen Rotterdam een speciaal programma voor kinderen en hun (groot)ouders. Zij worden samen rondgeleid door de tentoonstellingsruimte, kijken naar de kunst en gaan erover in gesprek. Welke soorten kunst bestaan er zoal? Wat vinden ze mooi en wat vinden ze lelijk? En heeft iedereen dezelfde smaak? Ook krijgen ze een kijkje in de kelder van de Kunstuitleen, waar duizenden kunstwerken staan opgeslagen. Op het eind mogen de kinderen samen met hun (groot)ouders een tentoonstelling samenstellen, door hun meest favoriete werken te selecteren. En wie weet gaat één van die werken wel mee naar huis!
Aanmelden:  info@kunstuitleenrotterdam.nl

ZigZagCity
16 t/m 26 juni 2016
www.zigzagcity.nl

 

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: