Kunst lenen

Kunstuitleen Rotterdam heeft ruim 8000 kunstwerken in de collectie. Wil je een kunstwerk lenen? Word dan voor €19,80 per jaar lid van Kunstuitleen Rotterdam en krijg toegang tot onze uitgebreide kunstcollectie. Een kunstwerk leen je vanaf €4,- per maand.

Lid worden
Lid worden kan eenvoudig en snel via ons online inschrijfformulier. Langs komen in onze expo aan de Goudsesingel 268 kan ook. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Wil je partner mede abonnee worden? Neem dan ook het legitimatiebewijs van je partner mee. Het lidmaatschap dient direct te worden voldaan en wordt daarna jaarlijks afgeschreven in januari. Wanneer je het inschrijfformulier hebt ingediend, kun je direct een kunstwerk lenen.

Een kunstwerk lenen
Een kunstwerk kies je uit in onze expo* of in onze online catalogus. Je kunt zoveel kunstwerken lenen als je wilt. Een werk huur je minimaal 1 maand en maximaal 2 jaar. Je kunt het direct mee naar huis nemen. Geen vervoer? Maak gebruik van ons kunsttransport.

Reserveren
Een kunstwerk vooraf reserveren is mogelijk, ook wanneer je nog geen lid bent. Maak daarvoor een account aan of log in via de online catalogus. We reserveren een werk voor maximaal twee weken. Daarna komt de reservering te vervallen en is het werk weer beschikbaar voor iedereen.

Een persoonlijk kunstvoorstel voor je interieur
Ons team helpt je graag bij het maken van een keuze. Speciaal voor onze leden bieden wij de service ‘digitaal voorstel op maat’ aan*. Dat werkt als volgt:

1. Maak foto’s van max. 3 wanden/plekken waar je graag een kunstwerk zou terug zien. Let er op dat je recht voor de wand staat als je de foto neemt.
2. Stuur deze foto’s samen met een korte omschrijving van je smaak naar digitaalvoorstel@kunstuitleenrotterdam.nl
3. Wij duiken ons kunstdepot in om de werken te selecteren waarvan wij denken dat deze goed bij het interieur passen.
4. Deze werken plaatsen we digitaal in de aangeleverde foto’s en sturen we je retour.
5. Bekijk thuis op je gemak of het werk je aanspreekt. Mail je keuze naar digitaalvoorstel@kunstuitleenrotterdam.nl

* Niet leden kunnen ook gebruik maken van ons digitale voorstel op maat. De kosten hiervoor zijn 10 euro voor max. 3 voorstellen. Wil je vervolgens een kunstwerk lenen en word je lid, dan verrekenen we de 10 euro met het leenbedrag.

Zakelijk lidmaatschap
Heb je als bedrijf / organisatie interesse in kunst lenen? Klik dan hier voor meer informatie.

Inleveren geleend Kunstwerk
Wil je een geleend kunstwerk terugbrengen? Dat kan heel makkelijk in onze expo tijdens openingstijden, maar kan ook op afspraak. Zijn de werken te groot om zelf te vervoeren? Maak gebruik van ons kunsttransport. Het inleveren van geleende kunstwerken betekent niet dat het lidmaatschap automatisch is opgezegd!

Lidmaatschap opzeggen
Wil je het lidmaatschap met Kunstuitleen Rotterdam opzeggen? Stuur dan een e-mail naar info@kunstuitleenrotterdam.nl onder vermelding van je volledige naam en klantnummer. Geef daarin aan per wanneer je jouw lidmaatschap wilt opzeggen. We hanteren een opzegtermijn van een maand. Een brief sturen kan ook: Goudsesingel 268, 3011 KG Rotterdam.

Let op: Kunstuitleen Rotterdam kan de opzegging pas definitief maken als alle geleende werken zijn ingeleverd.