Kunstenaars gezocht voor sigarettenpakjes!

Oké, roken is best duur, maar het is een redelijk betaalbare verslaving als je het met kunst kopen vergelijkt. Behalve als je een kunstwerkje uit een Pakje Kunst-automaat trekt. Voor een zeer schappelijke vier euro – een bedrag waar de rokende medemens alleen maar van kan dromen – trek je een pakketje uit een ouderwetse sigarettenautomaat, met daarin een kunstwerk van een (jonge) kunstenaar uit de regio Rotterdam. 

Kunstuitleen Rotterdam is binnenkort in het bezit van zo’n automaat en zoekt kunstenaars die willen meewerken aan dit toegankelijke initiatief. In Rotterdam wordt het de eerste automaat. Kunstuitleen Rotterdam is trots dat het de regiomanager is geworden.

Het idee van de Pakje Kunst-automaart komt van de Tilburgse kunstenaar Ro-Nalt Schrauwen, die vindt dat kunst net zo toegankelijk moet zijn als een pakje peuken. De kleine kunstwerkjes worden door het hele land verkocht. Denk daarbij aan een klein schilderijtje, een minibeeldhouwwerk of een gedicht. Wat er precies in zit, weet je eigenlijk pas nadat je het pakje hebt opengemaakt. De automaten staan op allerlei plekken, van boekwinkels tot bioscopen tot koffiezaakjes.

Ben je kunstenaar en wil je meedoen aan dit initiatief? Dit zijn de spelregels voor deelname:
– Je bent actief aan het werk als kunstenaar.
– Je hebt een website / Facebookpagina waarop het werk te zien is.
– Het werk voor Pakje Kunst moet kwalitatief representatief zijn voor het werk dat je als kunstenaar buiten Pakje Kunst maakt.
– Het werk voor Pakje Kunst is bevredigend voor de koper en met aandacht gemaakt.
– Je maakt voor ieder Pakje Kunst een uniek werk, of in een kleine oplage van maximaal 5 stuks (d.w.z. minimaal 5 unieke of 1 in een oplage van 5 werken)
– Het kunstwerk past in een Pakje Kunst (25x90x60mm). Het artistieke gehalte van het werk bepaalt de kunst.
– Kunstuitleen Rotterdam kan te allen tijde bepaalde werken weigeren wanneer zij van mening is dat het werk niet voldoet aan de eisen die Pakje Kunst stelt.

Wat krijg je er voor terug?
– €3 per verkocht Pakje Kunst, een netwerk van deelnemende kunstenaars en promotie van jouw naam in jouw regio.
– Het werk heeft een ambassadeur status.
– Pakje Kunst is een PR middel voor de kunstenaar die investering behoeft.
– Pakje Kunst niet is bedoeld voor ‘makkelijk verdiend’ geld.
– Je vertegenwoordigt niet alleen jezelf, maar ook de naam en faam van Kunstuitleen Rotterdam en Pakje Kunst en de andere deelnemende kunstenaars.

Vind je het leuk? Meld je dan snel aan!
Reageer voor 1 mei a.s. naar sanne@kunstuitleenrotterdam.nl

 

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie:

Tags: