Kunst per seizoen ..

In de serie Work Art | Play Art komt de rijke collectie van Kunstuitleen Rotterdam steeds op een verrassende manier voor het voetlicht. Interieurstylist Patrick Kooiman gaat iedere maand voor ons op pad om een item te maken, dat hij vervolgens publiceert op zijn designblog Interiorator. De items zijn ook te zien op Bogue, het online stadsmagazine van Rotterdam.

DE VIER SEIZOENEN VAN DE KUNSTUITLEEN

Dus jij denkt dat je voor eeuwig en altijd vast zit aan een kunstwerk? Welnee! Bij Kunstuitleen Rotterdam kun je zo vaak wisselen als je wilt. Wat houd je tegen om elk seizoen een andere combinatie te kiezen én voor een paar tientjes je muur van een bijpassende kleur te voorzien? Perfect als je thuis graag regelmatig van sfeer wisselt en daar niet meer dan een paar uurtjes aan wilt besteden. Patrick Kooiman maakte voor elk jaargetijde een selectie uit werken die je nu bij de Kunstuitleen kunt lenen en koos bij elk jaargetijde een actuele muurkleur.

LENTE
Work Art Play Art Lente

Groen is natuurlijk een kleur die iedereen met de lente associeert. Voor maximaal effect combineer je groene schilderijen met een groene wand. Het kan maar duidelijk zijn dat het voorjaar is begonnen, toch? Je hoeft trouwens niet alleen maar schilderijen met een letterlijke weergave van de natuur te kiezen. Zo’n abstract doek van J. van Merendonk met groene graffiti-achtige vormen staat óók prima. De felrode bloemen op het schilderij van J.L. Minnigh zorgen voor lekker veel contrast met al het groen eromheen.

Van links naar rechts, van boven naar beneden:
Sarah Verbeek – Gorge du Verdon (12 euro per maand)
R.E. Kranendonk – Koningsvaren (6 euro per maand
M.L. Felius – Zonder titel (8 euro per maand)
C.W.M. Dolk – Flora & Fauna 6 (4 euro per maand)
J. van Merendonk – Zonder Titel (12 euro per maand)
J.L. Minnigh – Groeikracht (8 euro per maand)

Muurkleur: Draak van Histor

ZOMER
Work Art Play Art Zomer

Kunstuitleen Rotterdam heeft een enorme collectie schilderijen met een zomers thema. Moeilijk kiezen dus, maar uiteindelijk maak ik een combinatie met lekker veel bloot en blauwe luchten. Dat is toch waar de zomer om draait? Veilige muurkleuren als RAL9010 en taupe zijn écht ontzettend passé, die moet je dus vooral niet gebruiken. Kunst komt veel beter uit tegen een wat donkerder wand, geloof me.

Met de klok mee:
F.M. Oudshoorn – Een Dag in het Kralingse Bos (10 euro per maand)
W. de Boer – Las Vegas Cloud (6 euro per maand)
J.C. Moreno Robles – Een incognito model (8 euro per maand)
B. Kemps – Vrouw met zwart truitje (4 euro per maand)
Robert van der Hilst – Berlijn 1987 (16 euro per maand)

Muurkleur: Ultramarijn van Histor

HERFST
Work Art Play Art Herfst

Pantone, het toonaangevende bedrijf dat kleursystemen ontwikkelt, vindt Marsala de kleur van het jaar 2015. Het is een tint die perfect bij de herfst past, zeker als je voor een versie gaat die nog net een tintje warmer is. De zwammetjes van M. van ’t Hoenderdaal liggen voor de hand als herfstschilderij – maar zeg nou zelf: ze zijn toch prachtig geschilderd? Bovendien wordt zo’n beeld minder cliché in combinatie met het abstracte Sediments 4 van P.F. Roovers.

Met de klok mee:
P.F. Roovers – Sediments 4 (22 euro per maand)
J.C. Moreno Robles – Zonder titel (6 euro per maand)
E. Schoenmaker – Zonder titel (6 euro per maand)
M. van ’t Hoenderdaal – Zwammetje (6 euro per maand)
P. Suurland – Portret (8 euro per maand)
Martin Dorbaum – Billard (6 euro per maand)

Muurkleur: Behaaglijk van Histor

WINTER
Work Art Play Art Winter

Koud, donker met heel af en toe een lichtpuntje. Dat is toch hoe iedereen de winter kent? Het schilderij van J. Vermeer stelt waarschijnlijk een paardenbloem voor maar in deze context zie ik er eerder het vuurwerk in dat we met oud en nieuw afsteken. De muurkleur is koel, duister en past perfect bij dat echte wintergevoel.

Met de klok mee:
J. Vermeer – White 002 (8 euro per maand)
H.T. van Dam – Straatlicht (6 euro per maand)
W.J.M. Stoop – Ruimte ix (18 euro per maand)
S. Rijnhout – Zonder titel (10 euro per maand)
M. Elshout – Morning (4 euro per maand)
L.A.M. Hoes – Red Shift (6 euro per maand)

Muurkleur: Nacht van Histor

Alle kunst die je hierboven ziet, kun je direct reserveren op https://kunstuitleenrotterdam.nl/collectie/uitleencollectie/

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie:

Tags: , , , , , , , , ,