Kunst ophangen

Al onze kunstwerken zijn voorzien van een ophangsysteem. De vraag is of deze overeenkomt met de plek waar je het werk wilt ophangen. Hier adviseren we je graag in.

 

STAS kunstwerk ophangsysteem

Het STAS kunstwerk ophangsysteem is een rails die je in de hoek van het plafond en de muur kan bevestigen. De draden met haken die in deze rails geklikt kunnen worden zijn zowel in breedte als in hoogte verstelbaar. Dit systeem is ideaal in het geval je van plan bent om regelmatig kunst te wisselen.

 

Als je geen ophangsysteem kunt of wilt installeren, is het mogelijk om kunstwerken door middel van schroeven op te hangen. Sommige kunstwerken kunnen op één schroef opgehangen worden, andere kunstwerken moeten aan twee punten bevestigd worden. Met dit in het achterhoofd kunnen de volgende situaties zich aandienen:

Als een kunstwerk niet zwaar is en minder dan één meter breed, dan is het over het algemeen geen probleem om dit aan één punt op te hangen. Als er aan de achterkant van het kunstwerk geen staaldraad gespannen is, dan bevestigen we dit graag alsnog voor je.
✅ Wanneer een kunstwerk zwaarder is (bijvoorbeeld omdat er glas voor zit) en breder is dan één meter, hang het dan aan twee punten op.
✅ Grote schilderijen die niet zwaar zijn mogen direct aan een spielat opgehangen worden, eventueel aan een enkele schroef.

 

Tips voor ophangen

 

✅  Hang een kunstwerk altijd met twee personen op zodat je het zonder getrek en geschuif op een schroef of haak kan hangen.
✅ Til het staaldraad aan de achterkant van een kunstwerk goed over een schroef of haak heen, ook bij het afhalen van een kunstwerk. Zo komt er niet onnodig druk op het kunstwerk te staan.
✅ Als er aan het kunstwerk aan de achterkant sleutelringen hangen, dan is dit om het werk aan de haken van het STAS kunstwerk ophangsysteem te hangen. Hang de ringen niet aan een schroef (dit gaat ook heel lastig).

 


 

Bevestig niet zelf een ophangsysteem aan een kunstwerk: span geen eigen draden tussen de ophangplaten. Wij doen dit graag, ter plekke in de expo en kosteloos, voor je.