Kom op 17 juni naar de Kinder-Kunstsalon

Een inspirerende ochtend voor de allerkleinsten en hun ouders! Baby’s die een kunstwerk voor boven de bank uitkiezen. Het lijkt misschien onmogelijk, maar baby’s hebben wel degelijk een eigen smaak wat kunst betreft en kunnen dit ook uiten. Op zondagochtend 17 juni organiseren we de Kinder-Kunstsalon waarin baby’s vanaf vier maanden oud de kunst huis mogen bepalen. Deze Kunstsalon wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Kunstfanaatjes.

Welke kunstwerken zouden de allerkleinsten aanspreken? Ondanks dat jonge kinderen zich nog niet kunnen uitspreken, betekent het niet dat zij geen esthetische voorkeuren hebben. Dat ‘vertellen’ ze ons met hun lichaamstaal. Baby’s fixeren zich bijvoorbeeld op een detail, glimlachen, proberen een werk aan te raken of draaien resoluut hun hoofd weg. Ouders krijgen tijdens de Kunstsalon handvatten hoe ze met jonge kinderen naar kunst kunnen kijken

Nederlandse primeur
Een tour waarin baby’s kunst uitkiezen, is nog niet eerder in Nederland georganiseerd. Wij zijn trots dat dit voor het eerst plaatsvindt tijdens de Kinder-Kunstsalon. De minitours worden georganiseerd voor ouders met baby’s, peuters en kleuters.

Programma: De Kinder-Kunstsalon – 17 juni 2018
Voordat de minitours van start gaan vertelt Brigitte Timmermans, oprichtster van Kunstfanaatjes, waarom zij dit platform heeft opgericht en waarom kunst zo belangrijk is voor kinderen. Na haar presentatie beginnen de tours en vinden doorlopend workshops plaats:
– maak een milestone kaart met je baby en zijn/haar eerste kunstwerk.
– versier je eigen fotolijstje (speciaal voor peuters en kleuters)
Muziek is er ook met fijne artsy lullabies van de Rotterdamse zangeres Daisy Cools.

10.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur) met korte introductie Kunstfanaatjes
10.45 uur Start minitour 1 en 2 en workshops lijstjes maken en milestonekaart foto
11.15 uur Pauze met koffie / thee / fris en wat lekkers
12.00 uur Start minitour 3 en workshops lijstjes maken en milestonekaart foto
12.30 uur Napraten met koffie / thee / fris
13.00 uur Einde

Tickets voor leden zijn gratis
Deze kun je reserveren door een e-mail te sturen naar danielle@kunstuitleenrotterdam.nl (max 2 tickets per lidmaatschap)
Tickets niet leden: 7,50 (incl. drankjes). Deze bestel je hier.

 

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: