Kom op 1 oktober naar De Onvergetelijke Kunstsalon!

Wat doet kunst bij dementie?

Met de Onvergetelijke Kunstsalon op 1 oktober a.s. vragen wij aandacht voor de ziekte Alzheimer. Met twee interessante lezingen onderzoeken we deze middag de relatie tussen kunst en dementie. Het belooft een bijzondere middag te worden met Oud Rotterdamse versnaperingen.

De eerste gast die we hebben uitgenodigd is Dr. Frans Hoogeveen (Oprichter van Radio Remember, Hoofdredacteur Denkbeeld en Psycholoog in de dementiezorg). Frans gaat in op de ziekte dementie: hoe herken je iemand met dementie? Wat is de kwaliteit van leven voor mensen met dementie? Hij vervolgt zijn verhaal met het ontstaan van Radio Remember en waarom aandacht voor dementie binnen organisaties (anders dan zorginstellingen) zo belangrijk is. Frans geeft daarnaast advies over welke kunst geschikt is voor mensen met dementie.

Donny Zwennes (Eigenaar Zwennes Totaalservice) verzorgt het tweede gedeelte van de middag. Donny heeft het eerste verhuisbedrijf in Nederland opgericht voor mensen met dementie en bouwt hele interieurs na. Hij legt uit waarom herkenbaarheid zo van belang is in een nieuw interieur voor mensen met dementie. Wat zijn goede keuzes en wat zijn absolute missers?

Deze middag serveren wij u vergeten Rotterdamse koekjes in een nieuw jasje. We sluiten de middag af met een goed glas wijn. Uiteraard is er genoeg gelegenheid tot vragen stellen.

Reserveer uw tickets op tijd, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Programma: De Onvergetelijke Kunstsalon 
Zondag 1 oktober 2017
Aanvang: 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)
Einde: 17.30 uur
Tickets € 7,50 bestelt u hier

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: