Kom naar de Mode Kunstsalon op 25 maart!

Op 25 maart a.s. vindt alweer de eerste Kunstsalon van dit jaar plaats. Deze Kunstsalon staat geheel in het teken van de vernieuwende kijk op mode. Wij hebben voor u drie interessante gasten uitgenodigd. Uiteraard sluiten we de middag af met een goed glas wijn. Bent u erbij?

Remodeling: mode en stereotypering
Van 1 juni tot 22 juli 2018 vindt in de Melkfabriek in Arnhem State of Fashion plaats, het eerste grootschalige, internationale publieksevenement dat geheel is gewijd aan duurzame en eerlijke mode. Tijdens deze Kunstsalon krijgt u alvast een tipje van de sluier van State of Fashion te zien. Fotograaf en Art director Hymmen and Hiroi, onderdeel van de tentoonstelling State of Fashion, nemen u mee in hun project Remodeling. Hiervoor hebben zij modefoto’s ontleed en deze opnieuw gefotografeerd op basis van hun eigen waarneming, interpretatie en verbeelding. Een verrassende en onverwachte serie met ingetogen portretten is het resultaat!


Remodeling Hanna – Hymmen and Hiroi

Mode en duurzaamheid
Onze tweede gast is Henk de Lauré van Vintage & Labels by Hendrikus. Piepklein is zijn winkel aan de Pannekoekstraat in Rotterdam, maar zijn vintage collectie is van wereldfaam: van Yves Saint Laurent tot Céline en Escada. Henk vertelt ons vanmiddag hoe hij van eBay shop uitgroeide tot één van de meest geliefde vintage shops van Rotterdam. Waarom vintage mode steeds populairder wordt en waarmee hij zich onderscheidt van de rest. Recycling op zijn best!


Vintage & Labels by Hendrikus

Mode tegen vereenzaming
Studio Kling en Granny’s Finest verzorgen het derde onderwerp van de middag. Als onderdeel van haar afstuderen aan de kunstacademie werkte Studio Kling samen met Granny’s Finest voor haar accessoires collectie. Met haar onderscheidende ontwerpen resulteerde dit in een succesvolle designer collectie. De producten van Granny’s Finest worden met de hand gemaakt door Nederlandse oma’s en ontworpen door jong creatief talent. Studio Kling vertelt over bijzondere band die ze tijdens het productieproces opbouwde met haar brei oma Joke.


Studio Kling voor Granny’s Finest

Reserveer uw tickets op tijd, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Programma: De Mode Kunstsalon
Zondag 25 maart 2018
Aanvang: 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)
Einde: 17.30 uur

Tickets voor leden zijn gratis
Deze kunt u reserveren door een e-mail te sturen naar danielle@kunstuitleenrotterdam.nl (max 2 tickets per lidmaatschap)

Geen lid? Reserveer uw tickets dan hier

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: