Spotlight: June Vu

Het werk van June Vu staat in de Spotlight. Haar werk is tot 25 oktober te bewonderen in de expo en door de etalage van Kunstuitleen Rotterdam!  

Thuy Duong, ook wel bekend als June, begon eind 2021 haar fantasierijke personages tot leven te brengen op doek. Als klein meisje had ze al een groot interesse naar surrealistische kunst en maakte ze vaak schetsen van haar onwerkelijke, vervormde figuren die ze in haar hoofd creëerde. Van veel schetsen is dat uiteindelijk overgegaan naar verven op doeken wat nu haar grote passie is geworden.

Als mens zijn we constant op zoek naar harmonie, zowel in onze relaties met anderen als in onze eigen innerlijke wereld. Soms is er een periode van disharmonie eerst nodig om die harmonie te creëren. De pandemie die in 2020 begon vormde die disharmonische periode wat veel emoties losmaakte bij June en in combinatie met haar fantasieën vormde dit een input voor haar kunst. De verwarring, verdriet en liefde die in haar werken terug te zien zijn geven dat goed weer. De vertaling van emoties op deze wijze helpt haar om orde en rust te creëren in de chaos van het leven en om grip te krijgen op de veelheid aan indrukken. Dit vormt voor haar de weg naar emotionele harmonie.

Uiteindelijk hoopt ze dat elke aanschouwer een eigen gevoel en eventuele herinneringen kan aanroepen bij het bekijken van haar werken. De surrealistische, kubistische vormen in het gezicht en de uitspringende ogen zijn kenmerkend voor haar vertaling en tot uitdrukking brengen van emoties en bepalen het karakter van het werk.

Interesse?
Alle werken zijn te koop en variëren van €200- tot € 1250,- . Indien je interesse hebt in een werk, stuur ons dan een e-mail of kom langs in onze expo

Instagram: @Artbyjuniebey
Website: www.artbyjune.nl

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: