Judith

Lerares basisschool

“Ik werd meteen door deze foto gegrepen”

Judith woont samen met haar man en kinderen in een gezellig huis in Bergpolder. Er hangt van alles aan de muren: schilderijen, tekeningen, platenhoezen. En ook de foto’s die Judith bij de Kunstuitleen heeft gehuurd. Zoals deze zwart-wit foto uit 1982 van mensen op een markt in Lissabon, gemaakt door Marie Bot.

“Ik was eigenlijk al heel lang van plan om lid te worden van de Kunstuitleen, maar het kwam er gewoon niet van. Tot ik een keer met mijn leerlingen bij de Kunstuitleen was. Ik zag deze foto hangen en werd er meteen door gegrepen. Een week later ben ik terug gegaan en heb ik hem laten inpakken.”

“Ik vind het een heel vrolijke en ook erg open foto. Als je ernaar kijkt, dan zie je dat daar veel op gebeurt. Je hoort ze bijna spreken en je ziet ze denken. Bij deze foto kun je echt je fantasie laten gaan. Het is zo levendig. Je kunt er een verhaal bij bedenken en daar hou ik van. Het hangt hier nu een jaar en het verveelt nog steeds niet. Als de foto me over een jaar nog steeds zo bezighoudt, dan wil ik hem misschien wel kopen.”

“Een kunstwerk huren is onwijs goedkoop!”.

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: