Iris

Student Grafisch Lyceum

“Ik geef hem niet meer terug!”

Iris huurde een foto van de fotograaf David LaChapelle die de vrouwelijke rapper Lil’Kim afbeeldt. “Ik hou van fotografie, en als het dan ook nog eens over hiphop gaat dan is het helemaal mooi meegenomen. Lil’Kim is een geëmancipeerde rapper, lekker ordinair en brutaal. Ze is heel grappig. Ik vind het een te gekke foto. Maar volgens mij zou niet iedereen zo’n foto uitkiezen.”

“Ik geef hem niet meer terug! Ik denk dat je eigenlijk maar een paar maanden iets kan huren, anders hecht je je er veel te veel aan. De foto past ook goed in mijn kunstverzameling. Ik heb van mijn moeder een werk van Miss Van gekregen voor mijn verjaardag en ik heb al twee werken van Andy Meuller. Ook heb ik een strip van Antistrot en posters van Luuk Bode. Ik volg een grafische opleiding, dus ik ben heel visueel ingesteld.

“Mijn moeder had een galerie en nam me overal mee naar toe. Ik vind het zo bijzonder om te zien dat mensen van die mooie dingen kunnen maken, daar heb ik echt respect voor. Ik ga ook veel naar musea en galeries. Sommige vriendinnen vinden het eng, hoogdrempelig, maar ik vind kunst echt te gek. Overal waar je kijkt ontdek je iets. Ik voel me er in thuis en word er gelukkig van.”

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: