Expositie Studio Cohesie

Van 12 tot en met 20 augustus exposeert Studio Cohesie in het leegstaande pand van Kunstuitleen Rotterdam aan de Nieuwe Binnenweg.

Studio Cohesie is het kunstcollectief van Jelmer Konjo en Jelte Reinders, twee jonge kunstenaars die zich bezighouden met meerdere vormen van kunst, waaronder illustraties, schilderijen, prints en sculpturen. Hoewel zij beiden een eigen stijl hebben, spelen ze alle twee met abstracte vormen en naïeve ontwerpen, waarmee ze een kritisch perspectief op de samenleving geven. Met deze tentoonstelling willen de kunstenaars laten zien hoe hun verschillende stijlen met elkaar communiceren.

Jelmer Konjo is een kunstenaar en illustrator uit Rotterdam en zit in het laatste jaar van de Willem de Kooning Academie, waar hij de opleiding illustratie volgt. Het afgelopen jaar maakte hij de serie “Don’t worry, everybody dies”, waarin hij op kinderlijk manier laat zien dat doodgaan bij het leven hoort. Zonder dit te respecteren en hierover na te denken, kun je volgens hem je leven niet volledig leiden.

Jelte Reinders is geïnteresseerd in beeld dat weinig tot geen referentie heeft naar de bekende fysieke werkelijkheid. Hij probeert zijn perceptie van realiteit te uitten door het tekenen en schilderen van abstracte vormen. Neigend naar meer schilderachtige expressie in zijn werk, probeert hij via deconstructie van deze vormen tot kleurcomposities te komen. Hij wordt beïnvloedt door het kleurgebruik van bedrijven en stoepkrijttekeningen op straat.

De expositie van Studio Cohesie opent op vrijdag 12 augustus om 19.00 uur in het leegstaande pand van Kunstuitleen Rotterdam aan de Nieuwe Binnenweg 75. De tentoonstelling is daarna te bezoeken op 13, 14, 18, 19 en 20 augustus van 12.00 tot 18.00 uur.

Your-life-will-end-grey-1024x1365

Scanned Document

Scanned Document

FacebookFacebook
instagraminstagram

Korte artikelen over kunstenaars uit onze collectie: